Ćosić: Od sutra radnicima isplata 410.000 KM

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Vlada Republike Srpske uplatila je 410.000 KM, koje će u naredna dva dana biti isplaćene radnicima „Energoinvest – Rasklopne opreme“ /RAOP/ koji nisu naplatili svoja potraživanja, bilo da jesu ili da nisu podnijeli tužbu, izjavio je danas Srni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

„Opština Istočno Novo Sarajevo već je krenula u konkretne aktivnosti kako bi svakom radniku, na bazi njihovih ličnih zahtjeva, već sutra i prekosutra bio uplaćen odgovarajući iznos za više od 90 radnika“, precizirao je Ćosić.

On je naglasio da je lokalna zajednica na čijem je čelu u tijesnoj saradnji sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvima u vezi sa ovom firmom i da je završila sve što je obećano.

Prema njegovim riječima, činjenica jeste da dio radnika još čeka na naplatu svojih potraživanja, ali je otvoren prosec koji će biti nastavljen u saradnji sa radnicima.

„Isto tako, zahvaljujući Vladi Republike Srpske i predsjedniku Željki Cvijanović, koji su intervenisali sa ovim sredstvima, sada nećemo imati radnika RAOP-a koji nisu naplatili ništa od svojih potraživanja“, konstatovao je Ćosić.

On je izrazio uvjerenje da će sukcesivno teći dalje zapošljavanje u RAOP-u, posredstvom ruskih investitora.

„Prema informacijama kojima raspolažem, u novoj firmi u Istočnom Sarajevu vrše se ozbiljne pripreme za početak serijske proizvodnje najnovije generacije visokonaponskih prekidača i da `Elektroinženjering – Elekroenergetska oprema` priprema ozbiljan investicioni plan“, zaključio je Ćosić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare