Ćosić: Novi park biće završen do sredine naredne godine

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izjavio je da će do sredine naredne godine građani ove opštine dobiti novi savremeno opremljen gradski park, za čiju izgradnju je opštinska uprava izdvojila oko 900.000 KM.

„Radovi na parku u okviru Regulacionog plana `Centar dva` između Dečanske i Hilandarske ulice, treba da počnu u narednih petnaestak dana postavljanjem kišne i fekalne kanalizacije, kao i dovođenjem vode, a izvodiće ih preduzeće `Vodovod i kanalizavija`“, rekao je Ćosić Srni.

Ćosić je pojasnio da je Opštinska uprava u proteklom periodu potpisala ugovor za izgradnju fudbalskog igrališta sa vještačkom travom, terena za basket i odbojku, postavljanje sprava za djecu, kao i za popločavanje mini trga i centralnog dijela parka, te da radovi treba da krenu kad „Vodovod i kanalizacija“ završi svoj dio posla, odnosno, maksimalno za 40 dana.

„Na proljeće nas očekuje izgradnja staza kroz park, ozelenjavanje i postavljanje rasvjete. Rasvjetu bi trebalo da dogovorimo u narednih mjesec dana, kada bi trebalo da bude raspisan i tender za staze i ozelenjavanje“, naveo je Ćosić.

Prema njegovim riječima, zbog radova na održavanju vodovodne mreže „Vodovod i kanalizacija“ je nekoliko puta odgađao početak radova u parku, ali to neće uticati na planiranu dinamiku i građani Istočnog Novog Sarajeva novi park dobiće sredinom naredne godine.

Ćosić je naglasio da je u toku zamjena ploča u parku „Gavrilo Princip“, koji će ubuduće biti dio jedne cjeline sa novim trgom „Srbija“, pozorištem i sportskom dvoranom.

„U narednih 15 dana biće završeno popločavanje prostora oko fontane, amfitetara i oko spomenika Gavrilu Principu identičnom podlogom kakva je postavljena i na trgu `Srbija`, tako da će vizuelno biti potpuno ista“, zaključio je Ćosić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare