Ćosić najavio ekspanziju stanogradnje

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je danas, povodom godišnjice izbora na ovu dužnost, da je na području ove lokalne zajednice u proteklom periodu dosta urađeno, te za početak naredne godine najavio gradnju 10 blokova zgrada i ekspanziju stanogradnje u Istočnom Novom Sarajevu.

Ćosić je naglasio da su u proteklom periodu otklonjeni ostaci krovne konstrukcije sportske dvorane, koja je zaštićena do proljeća, kada će se aktivnije pristupiti traženju izvora finansiranja kako bi dvorana dobila krov.

On je istakao da se prvi put od 2007. godine na području opštine radi i nova gradska ulica, navodeći da je riječ o nastavku Ulice Prve sarajevske brigade za koju je izdvojeno 250.000 KM, čime se stvaraju uslovi za pristup novoj poslovnoj zoni Vranješ.

Ćosić je istakao da će uskoro početi i izgradnja gradskog parka, koji bi trebalo da bude završen na proljeće.

“Stvorili smo uslove i za proširenje Doma zdravlja, za šta je izdvojeno 150.000 KM, a radovi bi trebalo da počnu početkom naredne godine”, rekao je Ćosić, dodajući da je opština zatražila 500.000 KM od Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva.

On je istakao da je ispunio i predizborno obećanje da će za podsticaj poljoprivrede i privrede iz budžeta opštine izdvojiti 100.000 KM, podsjetivši da je juče potpisana posljednja tranša sa 36 poljoprivrednika, koji uzgajaju ovce, i dvojicom zanatlija.

Ćosić je najavio da će u idućoj godini povećati ova sredstva na 150.000 KM, od čega će veći dio biti namijenjen poljoprivredi.

“Od iduće godine ćemo ići na realizaciju projekta 10 porodičnih farmi u oblasti proizvodnje mlijeka”, rekao je Ćosić, naglasivši da će proizvođaču, koji kupi pet krava, opština kupiti još pet, ali uz čvrstu garanciju da će to biti realizovano i korišteno za proizvodnju mlijeka.

On je naglasio da opština pomaže i mlađu populaciju, ističući da je riječ o lokalnoj zajednici koja bilježi priliv stanovništva.

Ćosić je istakao da ova lokalna zajednica pomaže školstvo, kao i sport i sve sportske aktivnosti, što pokazuju i odlični rezultati sportista sa područja opštine.

Ćosić je danas na prijemu za novinare predstavio i prvi broj Info-biltena opštine Istočno Novo Sarajevo, koji će u narednom periodu izlaziti tromjesečno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments