Ćosić: Do kraja aprila moguća isplata dijela potraživanja radnika

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je Srni da je informisan o planovima Vlade Republike Srpske da do kraja aprila radnicima preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/ bude isplaćen dio njihovih potraživanja.

„Tu se prvenstveno misli na radnike koji nisu ništa naplatili, znači i one koji nisu tužili preduzeće, kao i radnike koji imaju presude, a nisu namireni. Sredstava će biti isplaćena do kraja aprila, a obezbijediće ih Vlada Republike Srpske donošenjem odluke na sjednici koja će biti održana u četvrtak, 17. aprila“, istakao je Ćosić.

On je najavio da će se naredne sedmice sastati sa predstavnicima Sindikata RAOP-a i tačno utvrditi spisak radnika koji treba da naplate dio tih sredstava.

„Treba da napravimo takav model da bi svi radnici koji su u procesu naplate svojih potraživanja od prodaje nepokretne imovine RAOP-a srazmjerno bili isplaćeni. To znači da neće moći svi da odbiju onoliko koliko očekuju, nego ćemo napraviti model, prema kojem bi svaki radnik na neki način bio zadovoljan“, pojasnio je Ćosić.

On je rekao da se kao predstavnik lokalne zajednice sam svojom voljom uključio u ovaj proces sa željom da pomogne.

„Međutim, neke stvari su otišle predaleko, pa pojedinci pokušavaju da zloupotrijebe ulogu lokalne zajednice. Od jedne pozitivne priče i situacije da su ruske kompanije izdvojile 7,6 miliona KM za nepokretnu imovinu RAOP-a, stvara se negativna priča. Pojedini političari i mediji kroz politički prikaz daju ovom značajnom projektu negativnu konotaciju, iako je ovo prvi put da jedan ozbiljan investitor dođe u Istočno Sarajevo“, istakao je Ćosić.

On je naglasio da u cijelom tom procesu u ništa ne bi bilo rješeno bez Vlade Republike Srpske, koja je imala izuzetno značajnu ulogu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare