CJB Istočno Sarajevo da ostane na Palama

0

Skupština opštine Pale usvojila je danas rezoluciju kojom se protivi eventualnom preseljenju sjedišta Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo sa Pala u opštinu Istočno Novo Sarajevo.


Skupština opštine ovom rezolucijom zahtijeva da nadležne institucije prekinu sve aktivnosti i održe sastanak sa načelnikom opštine Miodragom Kovačevićem kako bi se iznašlo trajno rješenje i sjedište CJB Istočno Sarajevo bilo zadržano na Palama.

„Skupština opštine Pale neće dozvoliti, ni tolerisati deinstitucionalizaciju Pala, koja je na sceni već duži period“, navodi se u rezoluciji i dodaje da Skupština opštine Pale insistira da sve institucije sistema i pojedinci uvažavaju Pale kao mjesto osnivanja najvećeg broja institucija Republike Srpske.

Skupština opštine Pale će rezoluciju uputiti predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović, ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, načelniku CJB Istočno Sarajevo Srpku Kosoriću i gradonačelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Samardžiji.

Zamjenik načelnika opštine Pale Nenad Vuković rekao je da je rezolucija više politički akt nego što ima pravno dejstvo, ali da je bilo neophodno njeno donošenje.

„Drago mi je što je rezolucija usvojena jednoglasno i na ovom pitanju smo uspjeli pomiriti poziciju i opoziciju, jer je ostanak CJB Istočno Sarajevo važan za Pale“, rekao je Vuković.

Odbornik Saveza za demokratsku Srpsku Ivan Šarac, kao bivši radnik CJB-a Istočno Sarajevo, ističe da zna šta ova institucija znači za Pale, te dodaje da bi trebalo razgovarati sa resornim ministrom i dogovoriti da se zgrada za potrebe Centra gradi na Palama.

Odbornik SNSD-a Damjan Škipina rekao je da je Klub SNSD-a podržao rezoluciju iako smatra da se kasni sa ovakvim inicijativama i reagovanjem. „Nije vrijeme za političke podjele jer je u interesu svih nas da CJB Istočno Sarajevo ostane na Palama“, kaže Škipina.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i izvještaj o izvršenju budžeta opštine za 2014. godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare