Civilna zaštita prati situaciju i pomaže ugroženim područjima, opština Pale obećala pomoć

0

Povodom elementarne nepogode koja je u proteklih 48 sati zahvatila i područje Sarajevsko-romanijske regije, nadležne službe opštine Pale i Civilna zaštita prate situaciju na dijelovima opštine koji su ugroženi izljevanjem Paljanske i Mokranjske Miljacke, kao i drugih rijeka i potoka.

Prema izvještajima sa terena, u toku jučerašnjeg dana najkritičnija situacija je bila u naseljima Mokro i Rogoušici gdje je zaplavljeno 20 kuća, a 6 odsječeno zbog prelijevanja 4 mosta na tom dijelu.

U Podgrabu je zaplavljeno 5 imanja, a znatna materijalna šteta je nanesena i u naselju Javor kao i na nekim objektima u Han Derventi i putu za Jokića Brdo.

Predstavnici opštine Pale od juče su na terenu i u kontaktu sa građanima i povjerenicima Civilne zaštite, a ekipe i mehanizacija Komunalnog preduzeća interveniše na najugroženijim područjima pročišćavanjem puteva i evakuacijom stočnog fonda.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević na današnjoj konferenciji za novinare je rekao da je formirana opštinska komisija koja će u narednim danima izvršiti procjenu štete i dodao da ce rebalansom budžeta biti predviđena sredstva kojima će opština pomoći ublažiti posljedice nastale obilnim padavinama i poplavama.

Kovačević je dodao da je u narednom periodu potrebno poduzeti dodatne mjere u zaštiti područja od poplava i izrazio nadu da će i građani pokazati više odgovornosti u ovoj oblasti i dozvoliti i mala narušavanja posjeda u cilju kolektivne zaštite.

Rukovodilac službe Civilne zaštite Dragan Elek informisao je da se danas situacija pogoršava na istočnom dijelu opštine u slivu rijeke Repašnice gdje voda sprečava prilaz naselju od 20 kuća kao i u Podgrabu gdje bujični tokovi nanose stabla, a zabilježeni su i odroni na putu.

Sve nadležne opštinske službe i dalje su u pripravnosti i stalnom kontaktu sa građanima.


Opao vodostaj Paljanske Miljacke 15.05.2014. u 11.00 časova

Fotogalerija Civilne zaštite Pale 14.05.2014.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/civilna-zastita-pale-14-05-2014/] width=[54] height=[54] title=[Fotogalerija Civilne zaštite Pale 14.05.2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare