Cilj novoosnovanog KK „Obilić“ plasman u Prvu ligu RS

0

Na Palama se u proteklih nekoliko mjeseci, vrijedno se radilo na osnivanju novog Košarkaškog kluba „Obilić“, koji je trenutno jedini košarkaški klub koji egzistira u našoj opštini, sa oformljenim seniorskim timom. Klub je formiran krajem protekle godine na inicijativu dugogodišnjeg sportskog radnika, profesora fizičkog vaspitanja i sporta Mladena Koprivice.

Sama ideja o osnivanju novog košarkaškog kluba potekla je od činjenice da u Palama, postoji veliko interesovanje i potreba za postojanjem jednog ovakvog sportskog kolektiva, a izgradnjom SPC „Peki“ stvoreni su idealni uslovi za opstanak i napredak svih sportova pa samim tim i košarke.

Osnivač i predsjednik kluba, Mladen Koprivica, rekao je za naš portal da je njegova želja, a i želja svih ljudi iz Uprave kluba, da Pale postanu grad košarke, s obzirom na povoljne uslove koje ova opština pruža svim sportistima svojom povoljnom sportskom infrastrukturom.

„Ovom prilikom želim da istaknem da smo imali puno razumijevanje i veliku podršku opštine Pale i grada Istočno Sarajevo kojisu prepoznali važnost postojanja košarkaškog kluba na teritoriji opštine Pale i samim tim izdvojili određena novčana sredstva iz budžeta kako bi ovaj klub mogao nesmetano da funkcioniše i egzistira.“

Kada su u pitanju ambicije kluba Koprivica je optimističan:

„Cilj nam je da se učešćem u Drugoj ligi RS, koja počinje 15. februara ove godine, izborimo za učešće u višem rangu takmičenja, odnosno da zablistamo i u Prvoj ligi RS. Pale zaista zaslužuju da uživaju u izvanrednim sportskim predstavama koje košarkaši „Obilića“ svakako mogu i da pruže.“

Igrački kadar KK „Obilić“ sastavljen je od talentovanih sportista sa Pala koji iza sebe imaju bogato i kvalitetno igračko iskustvo. Boje „Obilića“ ponosno će nositi: Bojan Milošević, Oliver Klačar, Igor Gordić, Petar Šurbat, Goran Vidović, Dejan Stanišić, Ognjen Ninković, Radovan Rebić, Vladan Nikolić, Stefan Slijepčević, Dušan Karišik, Đorđe Todorović i Dejan Vuksanović.

Upravu kluba čini Skupština, sastavljena uglavnom od mladih ljudi, koji su odlučili da u Pale ponovo vrate košarku.

Članovi Skupštine kluba Nemanja Pandurević i Bojan Brezo, poručuju da klub ima za cilj da vrati ljubitelje košarke u SPC „Peki“ i da Paljani u velikom broju bodre košarkaše „Obilića“ dok se budu borili za ulazak u Prvu ligu RS.

Ekipa „Obilića“ već nekoliko dana vrijedno trenira na parketu Sportske dvorane „Peki“. Treneru kluba, Bojanu Miloševiću, najbitnije je da momci budu spremni za predstojeće utakmice koje ih uskoro očekuju.

„Igrači već vrijedno rade, treniraju dva puta dnevno i vjerujem da će spremni dočekati početak sezone“, istakao je Milošević.

Nadamo se da će košarkaški klub „Obilić“ biti prepoznatljiv sportski brend koji će opštinu Pale predstavljati u najboljem mogućem svjetlu.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare