Cijene grijanja ostaju nepromjenjene

0

Cijene grijanja na Palama ostaće na prošlogodišnjem nivou i za stambene prostore koštaće 1,18 maraka po metru kvadratnom, za prostor vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih 2,40 KM, a za poslovne prostore 2,70 KM, rekao je Srni direktor „Gradske toplane“ Nenad Pavlović.
Pavlović je istakao da su cijene grijanja prošle sezone povećane za 15 odsto za stambene objekte i 10 odsto za ostale, istakavši da je i poslije tog poskupljenja grijanje na Palama jeftinije nego u okruženju.

Kada je riječ o naplati usluga grijanja, Pavlović kaže da se ona kreće između 82 i 85 odsto.

On je istakao da je pripremljeno oko 50 odsto drvnog otpada i dodao da se nada da će do kraja godine biti nabavljene i ostale količine, te da će predstojeća sezona grijanja biti kvalitetno obezbijeđena gorivom.

Pavlović je naglasio da je lokalna zajednica prošle godine pomogla „Gradskoj toplani“ i izražava nadu da će to isto učiniti i u ovoj sezoni kako bi stanovnici imali što kvalitetnije grijanje.

On je naglasio da je u toku remont postrojenja i da se otklanjaju uočeni kvarovi, te podsjetio da sezona grijanja u Palama počinje 15. oktobra, a završava 15. aprila, ali da će u slučaju ranijih snježnih padavina i niskih temperatura početi i ranije.

„Gradska toplana“, napominje Pavlović, na Palama zagrijava površinu od oko 50 000 metara kvadratnih ili 700 stanova, oko 6 000 metara kvadratnih prostora u obrazovno-zdravstvenim ustanovama i oko 5 000 metara poslovnih prostora.

„Nemamo mogućnosti da širimo mrežu jer nam je takav sistem, sve dok se ne stvore uslovi da se napravi nova toplana i obuhvati cijeli grad“, pojasnio je Pavlović.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare