Četrnaest godina od ubistva Srđana Kneževića

0

Polaganjem cvijeća na spomenik na Palama i posjetom grobu u Tvrdimićima, sutra će biti odata počast Srđanu Kneževiću, bivšem komandantu specijalne jedinice Vojske Republike Srpske „Beli vukovi“ i zamjeniku načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo koji je ubijen 7. avgusta 1998. godine na Palama.

„Članovi Udruženja boraca `Beli vukovi` sa Pala sve ovo vrijeme pokušavaju da javno iskažu ogorčenje zbog nerada i nemara pravosudnih institucija, ali uzalud. Često pomislimo da nadležnim institucijama i pojedincima uopšte nije stalo da otkriju nalogodavce i počinioce gnusnog ubistva našeg komandanta, Belog vuka“, izjavio je danas Srni sekretar Udruženja „Beli vukovi“ Goran Veljić.

On kaže da su „Beli vukovi“ posebno ogorčeni zbog indolentnosti Tužilaštva i Suda BiH u rješavanju Kneževićevog ubistva.

Prema njegovim riječima, „Beli vukovi“ razočarani su i činjenicom da većina pripadnika ove elitne jedinice Vojske Republike Srpske još nema stalno zaposlenje i svakodnevno je suočena sa neriješenim egzistencijalnim pitanjima uprkos neizmjernoj hrabrosti i velikim žrtvama koje su za Srpsku dali tokom odbrambeno-otadžbinskog rata.

Pomen Srđanu Kneževiću biće održan sutra na Palama u 10.00 časova, kod spomenika Belom vuku, a nakon toga predviđena je posjeta njegovom grobu na porodičnom groblju u selu Tvrdimići, te okupljanje u porodičnoj kući.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare