Centralni doček djece sa Kosmeta 16. juna u Andrićgradu

0
Centralni doček djece sa Kosmeta 16. juna u Andrićgradu

VIŠEGRAD – Centralni doček 900 učenika sa Kosova i Metohije biće organizovan 16. juna u Andrićgradu, dogovoreno je na sastanku načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića i predsjednika Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorada Arlova.

„Višegrad će biti domaćin djece i nastavnika sa Kosova i Metohije, a centralni skup planiran je u Andrićgradu. Oko 50 učenika sa svojim nastavnicima ostaju u gostima od 16. do 23. juna kod porodica u Višegradu“, rekao je Đurević novinarima.

On je naveo da ga raduje posjeta ovolikog broja djece sa Kosmeta i da će opština Višegrad biti dobar domaćin.

„Opština Višegrad pokrenuće inicijativu za bratimljenje sa opštinom Zvečani sa Kosova i Metohije“, istakao je Đurević.

Arlov je zahvalio Đureviću na gostoprimstvu i dodao da mu je čast što u Višegradu razgovara o detaljima velikog projekta, koji ima za cilj da spoji djecu sa Kosova i Metohije i iz Republike Srpske.

„Višegrad je pokrovitelj centralne manifestacije prijema djece koja dolaze sa 18 autobusa u pratnji 70 prosvjetnih radnika. Ovdje ima šta da se pokaže svima, naročito djeci među kojom mnoga nikada nisu napustila Kosovo i Metohiju“, naglasio je Arlov.

On kaže da je Višegrad prvi put domaćin za 50 djece iz opštine Kosovska Kamenica, iz sela Ropotovo.

„Vjerujem da će djeci biti lijepo u Višegradu i da će steći nove prijatelje. Zahvaljujem opštini Višegrad i svim opštinama u Republici Srpskoj što učestvuju u ovom velikom projektu“, dodao je Arlov.

On je rekao da je u ovom mjesecu organizovana i velika akcija pomoći za više od stotinu bolesne djece i djece sa posebnim potrebama sa Kosova i Metohije.

„Molim sve da pozovu broj 1412 i pomognu djeci u humanitarnoj akciji koja traje do kraja aprila“, naveo je Arlov.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare