Centralna svečanost posvećena djeci

0
Nedjelja djeteta Sokolac

SOKOLAC – Sokolačka Ustanova za kulturu „Pero Kosorić“ organizuje centralnu svečanost posvećenu Nedjelji djeteta, pod nazivom „Srećna djeca, srećni ljudi“ utorak, 17. oktobra, na kojoj će goste zabavljati animator Dionis Sarić iz Sarajeva.

Direktor ove ustanove Irena Šućur rekla je Srni da će svečanost „Srećna djeca, srećni ljudi“ za djecu školskog uzrasta početi radionicom u prostorijama Ustanove za kulturu od 11.00 časova.

„U ovom programu kroz druženje sa akademskim slikarom i poznatim animatorom Dionisom Sarićem iz Sarajeva, djeca svih uzrasta imaće priliku da ga vide u ulozi klovna, likova njihovih junaka iz knjiga i crtanih filmova i izvođača pjesama prilagođenih njihovom uzrastu“, najavila je Šućurova.

Ona je dodala da će u radionicama „Srećna djeca, srećni ljudi“ učestovati djeca iz Edukativnog centra „Big ben“, mališani iz Dnevnog dječijeg kutka, članovi plesnog kluba „Nika“, djeca iz Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“ i djeca školskog uzrasta sa Sokoca.

Drugog dana manifestacije posvećene Nedjelji djeteta, u kojoj ove godine posebno mjesto pripada djeci sa posebnim potrebama, Ustanova za kulturu Sokolac u srijedu, 18. oktobra, organizuje radionicu u kojoj će biti uključena djeca iz Udruženja „Podrška“ Sokolac.

Pokrovitelj ove manifestacije je opština Sokolac i „Vorld vižn“, kroz projekt koji je Ustanova za kulturu Sokolac ranije aplicirala ovoj humanitarnoj organizaciji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare