Čekamo novi ledeni talas

0

Novi ledeni talas se polako približava Sarajevsko-romanijskoj regiji. Sudeći prema područjima koja je zahvatio u Hrvatskoj, biće ovo hladan vikend.


U osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj nastave neće biti ni 13. ni 14. februara zbog niske temperature i obilnih snježnih padavina – odlučilo je danas Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
Raspust u osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama u Srbiji produžava i cijele naredne nedjelje, do 17. februara.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da su republičke i lokalne institucije prethodnih dana učinile sve da budu deblokirani putni pravci u Srpskoj i da je sada najveća briga zbog opasnosti od naglog topljenja snijega.

Dodik je rekao da bi naglo topljenje snijega prouzrokovalo ogromne poplave i izrazio nadu da se to neće dogoditi.


U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraća se otežano i usporeno, a više puteva i dalje je neprohodno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Hrvatsku pogodilo snažno nevrijeme

Hrvatski meteorolozi upozorili su danas da bi bura na sjevernom i srednjem Jadranu ponegdje mogla dostići brzinu od 200 kilometara na čas, javljaju hrvatski mediji i prenose da se sutra na kopnu očekuje novih 40 centimetara snijega.


Na Jadranu duva jaka bura koja čupa uličnu rasvjetu. U Dubrovniku je palo nekoliko centimetara snijega, a 74 cm snijega je izmjereno u Gorskom Kotaru i Lici.

Ponedjeljak donosi djelimično razvedravanje i malo otopljenje. Hladno vrijeme zadržaće se do 20. februara.

Trotoari u Palama su očišćeni, ulice proširene. Nadamo se da će biti dovoljno za nove snježne padavine.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare