Čavarkapi i Ćodi jednomjesečni pritvor

0

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Lazaru Čavarkapi i Vladimiru Ćodi, osumnjičenim za ubistvo maloljetne Sofije Vukadin na Palama.

U Okružnom sudu Srni je potvrđeno da je pritvor određen na prijedlog Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, te da traje od 24. marta kada su osumnjičeni uhapšeni.

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu naredilo je provođenje istrage protiv Čavarkape zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, a protiv Ćode zbog pomaganja u izvršenju ovog krivičnog djela i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Čavarkapa je osumnjičen da je 24. marta u 2.30 časova u Zanatskom centru na Palama, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba, pucao u glavu maloljetnoj Sofiji Vukadin koja je nakon toga preminula.

Ćodo je osumnjičen da je pomagao Čavarkapi, te da je držao oružje za koje ne posjeduje oružni list, a čije držanje ili nabavljanje, prema Zakonu o oružju i municiji, građanima nije dozvoljeno ili je ograničeno.

Povodom ubistva sedamnaestogodišnje Sofije Vukadin danas je na Palama proglašen dan žalosti i održan mirni protest na kojem je više hiljada građana najoštrije osudilo ovo svirepo ubistvo i ukazalo na lošu bezbjednosnu situaciju u ovoj opštini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare