Catena mundi najzad u Palama

0

Izdavačka kuća Catena mundi predstaviće svoje naslove, posebno enciklopediju „Catena mundi“ i studiju „Pravo i pravoslavlje“ u Kulturnom centru Pale u subotu 30. maja u 19.00 časova.

Catena mundi je jedna od rijetkih izdavačkih kuća koja se trudi da se što više približi čitaocima izvan Srbije i u tu svrhu održane su tribine i promocije knjiga u Sloveniji, Hrvatskoj, Austriji, SAD, Kanadi i niz drugih država gdje žive Srbi.

Izdavačka kuća je osnovana u znak sjećanja na Predraga Dragića Kijuka. Ime je ponijela po njegovoj srpskoj duhovnoj enciklopediji, izdatoj 1992. godine. Izdavaču kuću su osnovali Branimir Nešić i Boško Obradović.

Učestvuju:

– Dr Zoran Čvorović, autor knjige „Pravo i pravoslavlje“;
– Nikola Marinović, izvršni urednik u IK Catena mundi

Enciklopedija Catena Mundi

Enciklopedija Catena mundi – srpska hronika na svetskim verigama, čiji je priređivač Predrag Dragić Kijuk, predstavlja sintezu Srba i srpstva dugu dva milenijuma. Knjiga uobličava duhovnu i civilizacijsku tradiciju i najznačajnije domete srpske istorije na Balkanu, sa jasnom porukom da srpski narod treba ozbiljnije da se okrene samospoznaji.

Catena mundi je zbirka istorijskih spisa i drugih publikacija koje su napisali različiti autori, a među mnogim poznatim imenima i vrsnim umova uvršteni su radovi: Miloša Crnjanskog, Vladete Jerotića, Radivoja Pešića, Aleksandra Solovjeva, Jovana Dučića, Rastka Petrovića, vladike Nikolaja Velimirovića i mnogih drugih….

Studija „Pravo i pravoslavlje“

Knjiga doc. dr Zorana Čvorovića Pravo i pravoslavlje“ je prva knjiga na srpskom jeziku koja se bavi izuzetno bitnom temom hrišćanskog zakonodavstva, možda i namjerno skrajnutom, da bi se zaboravilo koliko savremeni svijet duguje ovoj religiji.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare