Humanitarni koncert za izgradnju spomen-crkve u Krupcu

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je održan humanitaran koncert s ciljem prikupljanja sredstava za nastavak izgradnje spomen-crkve Ognjena Marija u selu Vjerča u mjestu Krupac.

Na koncertu, koje je Udruženja guslara i pjevača zavičajne pjesme „Srđan Knežević“ Istočno Sarajevo organizovalo u saradnji sa Boračkom organizacijom Vojkovića, nastupilo je više od 60 izvođača zavičajne pjesme i guslara iz Sarajevsko-romanijske regije.

U programu je učestvovalo 12 muških i ženskih pjevačkih grupa, šest guslara i prvaci dvojnica Milenko Plemić iz Foče, te Mileta Radanović trostruki prvak na dvojnicama Republike Srpske.

Organizator koncerta i predsjednik Udruženja guslara i pjevača zavičajne pjesme „Srđan Knežević“ Istočno Sarajevo Miljan Divljan izrazio je zadovoljstvo što su se građani odazvali ovom humanitarnom koncertu koji ima za cilj dovršetak crkve u selu Vjerča.

„Tamo gdje nema hramova nema ni naroda. Svi smo se odazvali da ugradimo naša srca u novi hram Ognjene Marije na Vjerčima i nadamo se da će prikupljena sredstva biti dovoljna da se završi krov“, rekao je Divljan.

On je izrazio nadu da bi iduće godine mogla da bude završena i fasada, te uređena porta oko crkve Ognjena Marija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare