Ćajić: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

0

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće, iako je u februaru povećan broj krivičnih djela za 16,98 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, rekao je zamjenik načelnika Centra Predrag Ćajić.
Ćajić je na konferenciji za novinare istakao da su u februaru evidentirana 62 krivična djela, dok su u istom mjesecu prethodne godine evidentirana 53.

On je naglasio da u izvještajnom periodu nije bilo registrovanih krivičnih djela sa većim stepenom društvene opasnosti koja bi mogla izazvati značajnije uznemiravanje javnosti.

Načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Istočno Sarajevo Nebojša Popović rekao je da su u februaru nadležnim tužilaštvima podnesena 53 izvještaja o počinjena 62 krivična djela protiv 53 lica od kojih su 23 povratnika u izvršenju krivičnog djela i četiri maloljetnika.

„Ukupni koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela je 82,81, dok je koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom počiniocu 66,67“, rekao je Popović.

On je naveo da je u oblasti opšteg kriminaliteta počinjeno 48 krivičnih djela među kojima prednjače krađe i teške krađe.

Popović ističe da pripadnici Centra i dalje dobre rezultate postižu u rasvjetljavanju razbojništva, navodeći da su u februaru registrovana četiri ova krivična djela koja su sva rasvijetljena, kao i jedno iz prethodnog perioda.

On je dodao da je u februaru počinjeno šest krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, dok je nadležnom tužilaštvu podnesen jedan izvještaj protiv dva lica.

„Izvršenjem ovih krivičnih djela pričinjena je materijalna šteta od 103.525 KM, dok je iznos utvrđene protivpravne imovinske koristi 140.000 KM“, rekao je Popović.

On kaže da je u februaru nadležnom tužilaštvu podnesen jedan izvještaj protiv dva lica za krivična djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

„Ova krivična djela su izvršena u maju 1992. godine na području opština Busovača i Kiseljak“, rekao je Popović i dodao da policijski službenici kontinuirano rade na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela.

On je naveo da su u februaru evidentirana i tri samoubistva koja su počinila dva muškarca i jedna žena.

U izvještajnom periodu na području Centra desila su se tri požara koja su za posljedicu imala materijalnu štetu od 203.000 KM.

Inspektor Sektora policije Igor Karišik rekao je da su u februaru evidentirana 35 narušavanja javnog reda i mira, što je za 52 odsto više u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

On je naveo da su se u februaru dogodile 72 saobraćajne nezgoda, odnosno 11 odsto manje u odnosu na isti mjesec lani, u kojima je povrijeđeno 10 lica.

Karišik je dodao da su iz saobraćaja isključena 142 vozača, od čega 114 zbog vožnje pod uticajem alkohola i 25 zbog vožnje prije sticanja zakonskog prava na upravljanje motornim vozilom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare