Buloščić: Spremni za zimsku sezonu

0

SOKOLAC – Tehnički direktor „Romanijaputeva“ Dragan Buloščić rekao je Srni da je u ovom preduzeću sve spremno za početak zimske sezone, u kojoj će u Sarajevsko-romanijskoj i Gornjodrinskoj regiji održavati prohodnim magistralne i regionalne puteve, ukupne dužine 620 kilometara.

On je naglasio da je raspoloživa mehanizacija pripremljena, obezbijeđen posipni materijal, odnosno so i abrazivni materijal, te da u svakom trenutku mogu da izađu na teren ukoliko počne da pada snijeg u nekoj od 14 opština na području dvije regije.

Buloščić je podsjetio da je mehanizacija „Romanijaputeva“ već djelovala u noći između 12. i 13. oktobra, izlazila na teren kada je pao prvi snijeg u ovoj sezoni na ovom području, te očistila i posula regionalne i magistralne puteve u višim predjelima.

On je dodao da i ovih dana, sa prvom pojavom temperaturnog minusa, redovno obilaze puteve i posipaju dionice na kojima bi mogla da se pojavi slaba poledica.

„Imamo dovoljno mehanizacije i specijalnih vozila za održavanje saobraćajnica u zimskom periodu i, u slučaju obilnijeg snijega, otvorićemo dodatne punktove, pored već pripremljenih na Jahorini, u Istočnom Novom Sarajevu, Podromaniji i Višegradu“, naveo je Buloščić.

Buloščić je naglasio da su Sarajevsko-romanijska i Gornjodrinska regija poznate po planinskim prevojima Romanija, Trebević, Han Pijesak i Čajniče, te pravcima prema Jahorini, koji zahtijevaju više posla za putare, ali i mnogo pažnje za vozače.

Prema njegovim riječima, priprema za početak rada Zimske službe privedene su kraju jer zimska sezona zvanično za putare počinje u nedjelju, 15. novembra, i traje do 15. marta naredne godine.

On je posebno istakao da se magistralni i regionalni putevi održavaju prema prioritetima, te da se prvo čiste magistralni putevi i put prema Jahorini, poznatoj turističkoj destinaciji, iako ne spada u red magistralnih.

Ostali putevi su podijeljeni u više prioriteta i čiste se prema već utvrđenom redu.

Preduzeće za održavanje, zaštitu, rekonstrukciju i izgradnju puteva „Romanijaputevi“, sa sjedištem u Podromaniji kod Sokoca, osnovano je 1992.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare