Bujične vode se izlile iz korita

0

ZVORNIK – Na području Zvornika su registrovane obilne padavine i izlivanja bujičnih voda, a najteža situacija je u naseljima Čelopek, Karakaj i Ulice, gdje je voda iz kanalskih mreža poplavila dvorišta i prijeti da uđe u kuće, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

U saopštenju je navedeno da su pripadnici Civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik na terenu i prate situaciju, dok će, po potrebi, biti angažovana i mehanizacija preduzeća „Zvornik putevi“, „Keso promet“ i „Pantić promet“.

Do izlivanja bujičnih voda došlo je i na lokalnom putu u mjestu Šetići, gdje je prekinut saobraćaj zbog izlivanja Šetićke rijeke.

U Mjesnoj zajednici Pađine se Vreljanska rijeka izlila na lokalni put, a poplavljeni su i usjevi. U Đulićima i Grbavcima rijeka Sapna je poplavila imanja, ali trenutno kuće nisu ugrožene.

Rukovodilac Službe civilne zaštite grada Zvornika Rajko Jurošević rekao je Srni da se rijeka Sapna izlila i poplavila poljoprivredno zemljite u Ceru, Ristićima, Grbavcima, Hajdarevićaima i Lupama.

Jurošević je rekao da se Sapna nije izlila u donjem toku, jer je urađeno čišćenje i proširenje korita ove rijeke.

On je dodao da se rijeka Hoča izlila u naseljima Glumina i Karakaj, a kanalska mreža u Čelopeku i Tršiću.

Jurošević je istakao da je Drina u blagom porastu, ali daleko od izlivanja, pa trenutno od ove rijeke ne prijeti nikakva opasnost.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare