Budžet za 2018. godinu 4.837.000 KM

0
Budžet za 2018. godinu 4.837.000 KM

VLASENICA – Odbornici Skupštine opštine Vlasenica danas su usvojili budžet opštine za 2018. godinu u iznosu 4.837.000 KM, koji je za tri odsto veći od ovogodišnjeg.

Načelnik Odjeljenja za finansije Marko Todorović rekao je novinarima da je planirani budžet razvojnog karaktera.

„Imamo dosta stavki koje se odnose na razvojnu komponentu, od izdataka za izradu planske dokumentacije, izgradnju studentskog doma, policijske stanice te neke infrastrukturne projekte“, ističe Todorović.

Na inicijativu odbornika SNSD-a, Skupština opštine je na posljednjem ovogodišnjem zasjedanju razmatrala i bezbjedonosnu situaciju na području opštine, nakon hapšenja trojice bivših pripadnika Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Skupštine opštine Gordana Trampić izjavila je novinarima da je stav odbornika da institucije, u ovom slučaju Agencija za istrage i zaštitu BiH, moraju prilikom istrage i hapšenja optuženih za ratne zločine voditi računa o bezbjednosti i integritetu njihovih porodica.

„Prema našim saznanjima, u porodičnoj kući prilikom hapšenja Rada Garića bila je i maloljetna djevojčica koja će sigurno nakon svega nositi traume“, rekla je Trampićeva.

Ona je dodala da se lokalni parlament ograđuje i osuđuje pojavu anonimnih letaka u gradu nakon hapšenja bivših pripadnika Vojske Republike Srpske, te poziva sve građane Vlasenice na mir i jedinstvo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments