Budžet za 2017. godinu izvršen 97 odsto

0
Budžet za 2017. godinu izvršen 97 odsto

VIŠEGRAD – Skupština opštine Višegrad usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta za 2017. godinu u iznosu od 13.225.970 KM, što je 97 odsto planiranog iznosa budžeta.

Načelnik Odjeljenja za finansije NJegoš Tanasković rekao je da su budžetski prihodi i primici u prošloj godni ostvareni u iznosu od 13.225.970 KM, dok su budžetski rashodi iznosili 12.776.665 KM.

„Budžetska prihodi su u odnosu na rashode i izdatke bili veći u iznosu od 449.305 KM, što dokazuje da je izvršenje budžeta pozitivno, odnosno da je ostvaren pozitivan rezultat“, dodao je Tanasković.

Šef kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić rekao je da je usvojena odluka o dozvoli prolaska turističkog vozića kroz glavnu ulicu u vremenu od 17.00 do 24.00 časa, kada je zabranjen saobraćaj za ostala vozila.

„To je još jedan vid podrške kako razvoju turizma tako i privatnim preduzetnicima koji imaju samoinicijativu da pokreću porodične biznise“, istakao je Andrić.

On je dodao da se u izvještaju o izvršenju budžeta moglo vidjeti da su u prethodnoj godini bila najveća kapitalna ulaganja u iznosu od 3.000.000 KM, koja su ravnomjerno raspoređena u svim dijelovima grada i sferama života.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Bilal Memišević rekao je da 23. redovna sjednica Skupštine opštine Višegrad protekla je u radnoj atmosferi te istakao da je bilo dosta komentara i pozicije i opozicije.

„Višegrad iz dana u dan postaje sve više turistički interesantnija destinacija i današnjom odlukom dali smo svoj doprinos kao Skupština da glavna ulica poslije 17.00 časova bude na raspolaganju voziću, da može prolaziti ulicom i udovoljiti željama onih koji su došli u Višegrad“, dodao je Memišević.

On je istakao da je izvještaj o izvršenju budžeta po svom sadržaju veoma pozitivan, te da je budžet kvalitetno realizovan i na zadovoljstvo građana opštine Višegrad.

Prema njegovim riječima, opština Višegrad je prva na prostoru cijele BiH koja je održala 23 redovne i jedni vanrednu sjednicu.

„To je pokazatelj da se intenzivno radilo i da su se stvorile izuzetne mogućnosti da se 2018. i 2019. godine sprovedu rješenja i zakljčci na kojima se radilo ove prethodne dvije godine“, naveo je Memišević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments