Будући правници имаће прилику за студентску праксу у Градској управи

0

ЗВОРНИК – Градоначелник Зворника Бојан Ивановић и декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Горан Марковић потписали су данас меморандум о разумијевању и сарадњи, чији се примарни дио односи на пружање могућности студентима да прођу студентску праксу у Градској управи и јавним предузећима у том граду.

Меморандум је потписан с циљем успостављања и развоја сарадње Правног факултета и Градске управе, која ће се огледати у спровођењу активности образовног, стручног и истраживачког карактера, као и у пружању подршке и давању доприноса развоју Зворника.

Ивановић је, након потписивања меморандума, изјавио новинарима у Зворнику да потокол подразумијева да студенти из града Зворника који студирају на Правном факултету током студија могу да обављају практичну наставу у јединици локалне самоуправе свог града, као и градским јавним установама.

Он је рекао да ће студенти, осим теоријског, остварити и практично знање и бити квалитетан кадар на тржишту рада.

Марковић је истакао да је Зворник врло важна јединица локалне самоуправе за развој овог дијела Републике Српске и уопште останка младих, због чега је потписивање овог споразума врло значајно.

„Желимо да на овај начин пружимо руку сарадње Градској управи и да као Правни факултет помогнемо у оној мјери у којој град оцијени да је то потребно – давањем правних савјета, правне експертизе и сарадњом у свим оним сегментима од заједничког интереса“, рекао је Марковић.

На састанку је закључено да је град Зворник различитим мјерама подстицао младе да остану и привређују у свом граду, што ће и даље бити стратешки циљ.

На Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву тренутно студира око 50 младих из Зворника.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare