Brzom intervencijom spasili život

0

VLASENICA – Da nije bilo brze reakcije rukovodioca Civilne zaštite (CZ) opštine Vlasenica Radenka Jeftića, koji je angažovao vatrogasnu jedinicu i vozila za čišćenje snijega, Vlaseničanka Hajrija Baltić danas vjerovatno ne bi bila živa.
Ovo je danas novinaru Srne izjavio Hajrijin suprug Sulejman, dodavši da je samo zahvaljujući Jeftiću i vlaseničkim vatrogascima njegova supruga, teški hronični bolesnik, u subotu iz zavijanog zaseoka Baltići u Mjesnoj zajednici Cerska, prebačena do Doma zdravlja, gdje joj je pružena neophodna ljekarska pomoć.

„Pozvao sam Radenka telefonom i zatražio pomoć. Odmah mi je poslao „nivu“, vatrogasce da lopataju, sve što je trebalo… Skoro je nemoguće bilo proći, a supruga mi je bila u kritičnom stanju. Da nije bilo njega ona bi sigurno podlegla“, tvrdi Sulejman Baltić.

Zaseok Baltići udaljen je tridesetak kilometara od opštinskog središta, a dionica koju je u subotu trebalo dodatno „probijati“ bila je dugačka skoro pet kilometara, objašnjava šef CZ Radenko Jeftić.

„Za Hajriju smo znali da je hronični bolesnik i da je imala nekoliko operacija. Bili smo spremni i ranije da je evakuišemo“, kaže Jeftić.

On dodaje da je služba, u okviru brige o najugroženijim licima u seoskim područjima, proteklih dana dostavila i podijelila 10 paketa sa namirnicama, četiri paketa ogrevnog drveta, kao i pakete sa lijekovima i druge vrste pomoći.

Evakuisano je i 15 lica kojima je bila neophodna hitna ljekarska intervencija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare