Brojne pogodnosti za srednjoškolce

3
Brojne pogodnosti za srednjoškolce

MILIĆI – Učenici koji se upišu u Srednjoškolski centar „Milutin Milanković“ u Milićima u školskoj 2018/2019. godini uživaće brojne pogodnosti koje im je obezbijedila školska uprava u saradnji sa lokalnim vlastima i kompanijom „Boksit“, izjavila je danas Srni direktor ove ustanove Vesna Bogičević.

Ona je objasnila da će učenici koji se opredijele za zanimanje tehničar informacionih tehnologija tokom sve četiri godine školovanja imati novčanu stipendiju, besplatan prevoz do škole, besplatne udžbenike, računarsku opremu i druga učila, te nagradne ekskurzije i zaposlenje nakon završetka školovanja.

„To je zanimanje koje smo prošle godine uveli u školski program, motivisani potrebama tržišta rada“, rekla je Bogičevićeva.

Uz pomenuto zanimanje, milićki Centar upisaće ove godine i po jedno odjeljenje gimnazijalaca, društveno-jezički smjer, i poslovno-pravnih tehničara, te jedno kombinovano odjeljenje varilaca i bravara.

Oni će tokom školovanja imati besplatne udžbenike, računarsku opremu i druga učila, te novčane nagrade i nagradne ekskurzije.

Obezbijeđen je i besplatan prevoz za odlikaše i učenike iz posebnih socijalnih grupa, te subvencije u prevozu za ostale učenike.

Prvi upisni rok počeće u ponedjeljak, 11. juna, a planirano je da se u ovoj školskoj godini upiše 96 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka čast Milićima i Srednjoškolskom centru. Najbolji su.

Sve pohvale za direktorku Vesnu Bogicevic. Vidi se sta je trud i znanje. Pohvale i za mikickog Nacelnika, dobrog profesora. Pozdrav sa Pala za najljepse Milice.

Najbolji srednjoskolski centar. Jedna od rijetkih skola gdje vlada disciplina i humanost, ravnopravnost i maksimalna higijena skolskog prostora i dvorista. Pohvale za direktorku Vesnu i profesore koji vode racuna o nasem bogatstvu, nasim ucenicima. Pozdrav od Alena za nsjljepsi o najuredniji gradic-Milice.