Za obnovu fasade 3.000 KM

0
Za obnovu fasade 3.000 KM

ŠEKOVIĆI – U okviru akcije obnove Doma kulture u Šekovićima, koja se finansira sredstvima iz opštinskog budžeta, uprava šekovićke Narodne biblioteke uložiće oko 3.000 KM u obnovu fasade ovoga objekta, izjavio je danas Srni direktor ove ustanove Ivan Lukić.

Lukić je objasnio da je Narodna biblioteka jedina ustanova kulture u toj opštini, stoga i nosilac svih kulturnih dešavanja, te uprava nastoji da korisnicima prostorija lokalnog Doma kulture omogući dobre uslove za rad.

„U posljednjih mjesec dana znatno smo opremili našu biblioteku. Kupili smo dva kompjutera, televizor, koji koristimo za prezentacije u dječijem odjeljenju, police za alfabetski katalog i nešto namještaja“, rekao je Lukić.

On kaže da Šekovićka biblioteka ima oko 30.000 knjiga i više od 300 članova, s tim što taj broj u toku godine poraste na 500.

„Uprava biblioteke je prije pet godina odlučila da prilikom učlanjenja u Narodnu biblioteku bilo kog člana porodice, da svi ostali članovi te porodice dobijaju besplatnu člansku kartu“, rekao je Lukić.

Materijalne troškove Narodne biblioteke finansira opština Šekovići novčanim donacijama koje na godišnjem nivou iznose oko 20.000 KM.

Aktivnosti u prostorijama Doma kulture realizuju Kulturno-umjetničko društvo „Sveti Đorđe“, koje okuplja oko 70 članova, crkveno-školski hor „Sveti Vasilije Ostroški“ i žensko pjevačko društvo „Lovnički žubor“, a periodično se organizuju i književne večeri i filmske projekcije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare