Broj krivičnih djela manji za oko 17 odsto

0

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u prvom tromjesečju ove godine registrovano je 185 krivičnih djela, što je za 17,78 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, rekao je danas načelnik Sektora kriminalističke policije u ovom centru Nebojša Popović.


“Posmatrano po oblastima, riječ je o 158 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, 13 krivičnih djela privrednog kriminaliteta, 12 protiv bezbjednosti saobraćaja i jedno krivično djelo kažnjivo po Krivičnom zakonu BiH”, precizirao je Popović na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen izvještaj o radu CJB za prva tri mjeseca ove godine.

On je naveo da koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi 75,79 odsto, dok je koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom počiniocu 59,29 odsto.

Zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, podneseno je devet izvještaja protiv 12 lica.

Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela je 2.396.046 KM, a iznos protivpravne imovinske koristi je 2.352.872,93 KM.

Zamjenik načelnika Centra Branimir Šehovac rekao je da je u ovom periodu registrovano jedno ubistvo u opštini Rogatica, koje je veoma brzo rasvijetljeno.

On je napomenuo da je ukupan broj krivičnih djela protiv života i tijela u padu, te da je znatno smanjen i broj prijava krađe automobila.

Na konferenciji za novinare istaknuto je da je stanje bezbjednosti u prvom tromjesečju ove godine na području CJB Istočno Sarajevo zadovoljavajuće i pod kontrolom, što se ogleda u smanjenju ukupnog broja krivičnih djela.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments