Broj krivičnih djela isti kao u novembru protekle godine

0

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u novembru je registrovano 76 krivičnih djela, što je isti broj kao i u novembru 2014. godine, rekao je načelnik Centra Srpko Kosorić.
Kosorić je na redovnoj konferenciji za novinare istakao da su u novembru nadležnim tužilaštvima podnesena 64 izvještaja protiv 71 lica od čega su 23 povratnika u vršenju krivičnih djela, a nije bilo nijednog maloljetnika.

On je napomenuo da su u novembru registrovana dva krivična djela ubistva i jedno ubistvo u pokušaju, koja su razriješena.

Kosorić je istakao da je u posmatranom periodu registrovano 61 krivično djelo opšteg kriminaliteta, što je za 1,67 odsto više u odnosu na uporedni period, od čega su 34 krivična djela po nepoznatom počiniocu.

„Rasvijetljeno je ukupno 21 krivično djelo, što je za 162,5 odsto više“, naveo je on i dodao da je koeficijent ukupne rasvijetljenosti 78,69 odsto dok je koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom počiniocu 61,76.

Prema njegovim riječima, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili 11 krivičnih djela privrednog kriminala podneseno je pet izvještaja protiv sedam lica.

Materijalna šteta počinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi oko 486.000 KM, a utvrđene iznos protivpravno stečene imovinske koristi je oko 488.000 KM.

Kosorić je rekao da su u novembru evidentirana 34 narušavanja javnog reda i mira što je za 17,26 odsto više u odnosu na novembar protekle godine, a registrovane su i dvije lažne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u diskoteci „Bakus“ u Istočnom Novom Sarajevu, te u zgradama sudova na Sokocu i u Lukavici.

„Na području Centra u novembru se dogodilo 99 saobraćajnih nezgoda ili 4,81 odsto manje u odnosu na uporedni period u kojima je jedno lice poginulo, pet je teže i 15 lakše povrijeđeno“, dodao je Kosorić.

On je naveo da je registrovano 2.915 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja što je za 6,27 odsto manje u odnosu na uporedni mjesec i isključeno 204 vozača ili 18,73 manje u odnosu na novembar protekle godine.

„U okviru preventivnih aktivnosti policijski službenici su sprovodili pojačane kontrole saobraćaja putem zavedenih akcije što će raditi i u narednom periodu“, rekao je on.

Kosorić je dodao da u posmatranom mjesecu prijavljena i dva slučaja nasilja u porodici, što je za osam slučajeva manje u odnosu na novembar prethodne godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare