Brčkalo: Spremaju se otkazi u OC Jahorina

0

Na press konferenciji koja je danas održana u Banjaluci član Predsjedništva PDP-a Miroslav Brčkalo upozorio je da je stanje u Olimpijskom centru Jahorina alarmantno.


Stanje je rezultat neodgovorne politike, odnostno proizvod unutarstranačkih sukoba unutar SNSD-a. Sukob sa republičkog nivoa prenijet je na lokalni nivo što nanosi veliku štetu OC Jahorina, pred predstojeću turističku sezonu. Zamolio bih odgovorne da sjednu za sto i dogovore svoje konačne stavove po pitanju OC Jahorina i da snose odgovorsnost za iste“, rekao je Brčkalo, koji je i predsjednik Skupštine opštine Pale.

„Zabrinjavajuća situacija jeste dokument koji se naziva „Restrukturiranje OC Jahorina“, koji ima 13 stranica i koji je prema nezvaničnim informacijama plaćen 20.000 KM, a u kojem se teška situacija u Olimpijskom centru namjerava riješiti otpuštanjem velikog broja radnika i prodajom imovine OC.

Jahorina ne smije biti poligon za obračune unutar SNSD-a, na Jahorini su uložena velika sredstva od strane Vlade RS, lokalnih zajednica i privatnog sektora, da bi se neko danas poigravao sa ovako važnim stvarima. Postavlja se pitanje, kako je ranije Olimpijski centar bez ijedne uložene marke, izvršavao sve svoje obaveze, poslovao pozitivno i uredno isplaćivao plate. Danas kada je uložen veliki novac, radi se za minimalac, prijeti se otpuštanjem radnika i trpe se veliki gubici“, izjavio je Miroslav Brčkalo.

Na pitanje kako PDP gleda na to što Federacija BiH danas obilježava dan državnosti BiH, Brčkalo je rekao da je 25. novembar bivši praznik bivše države i da se više radi o pomenu nego o prazniku. Bosna i Hercegovina nema zakon o državnim praznicima i u FBiH se 25. novembar praznuje kao dan državnosti BiH, jer je na taj dan 1943. godine u Mrkonjić Gradu održano je prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare