Brčkalo: Skromnije slavske svečnosti

0

Opština Pale ove godine skromnije će obilježiti svoj dan i krsnu slavu – Veliku Gospojinu, a sredstva koja su bila namijenjena za obilježavanje ovog praznika preusmjerena su Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“, rekao je predsjednik lokalne skupštine Miroslav Brčkalo.


Brčkalo je naveo da su večeras na svečanoj sjednici Skupštine opštine zaslužni kolektivi i pojedinci dobili nagrade povodom Dana i slave opštine.

Priznanja za nesebičnu pomoć stanovništvu ugroženom od poplava dobio je Opštinski odbor Crvenog krsta, a za doprinos u realizaciji mnogih humanitarnih projekata humanitarna organizacija „Vorld vižn“.

Za očuvanje tradicije nagrađeno je Guslarsko društvo „Starina Novak“.

Nagrađeni su i zaslužni pojedinci – Mira Kablar za doprinos u afirmaciji sporta, Vladimir Stanišić kao osnivač portala „Pale lajv“ za doprinos u informisanju i Dragomir Jovanović za doprinos razvoju obrazovanja.

Brčkalo je ukazao na finansijsku stabilnost opštine zahvaljujući uštedama i kresanjem potrošnje zbog čega je, kako je naveo, vidljiva ekspanizija gradnje i razvoja budući da je u toku gradnja stambeno poslovnih prostora i proizvodnih kapaciteta na ukupno 50.000 metara.

Dobitnik priznanja Dragomir Jovanović kaže da je večerašnja nagrada i priznanje za Srednjoškolski centar Pale gdje obavlja dužnost direktora.

Nacionalni direktor „Vorld vižna“ Sara Berap zahvalila je za priznanje i istakla da ova organizacija više godina radi na području ove opštine i nastoji da svojim projektima poboljša život djece.

Obilježavanje Dana i krsne slave opštine počeće ujutro liturgijom u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, litijom i defileom ulicama grada, nakon čega će biti služen parastos i položeni vijenci na centralnom spomen-obilježju poginulim borcima u proteklom otadžbinskom ratu.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/svecana-skupstina-so-pale-2014/] width=[54] height=[54] title=[Svečana skupština SO Pale] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments