Brčkalo: Raspušten odbor u Vlasenici

0

VLASENICA – Generalni sekretar PDP-a Miroslav Brčkalo izjavio je danas Srni da je Predsjedništvo partije raspustilo Opštinski odbor iz Vlasenice i da nisu tačne informacije da je taj odbor napustio stranku.
„To je učinjeno na ranije održanoj sjednici Predsjedništva PDP-a zbog konstantno loših rezultata koje su pokazivali na izborima“, rekao je Brčkalo.

On je naveo da je već formiran Inicijativni odbor za formiranje novog opštinskog odbora u Vlasenici i da je za povjerenika odbora imenovan Dragan Galić.

Brčako je dodao da će PDP u najkraćem roku izabrati novog predsjednika opštinske organizacije u Vlasenici.

Iz Opštinskog odbora PDP-a Vlasenica danas je saopšteno da je ovaj odbor odlučio da „kolektivno istupi iz članstva PDP-a zbog nezadovoljstva politikom i djelovanjem aktuelnog rukovodstva stranke“.

U saopštenju se navodi da je odluka donesena zbog nezadovoljstva djelovanjem rukovodstva stranke, predvođene predsjednikom Branislavom Borenovićem, generalnim sekretarom Miroslavom Brčkalom i predsjednikom Regionalnog odbora za Izbornu jedinicu 7 Draganom Galićem.

Opštinski odbor PDP-a Vlasenica pozvao je sve svoje članstvo da istupi iz ove partije, navodeći da će u narednih desetak dana donijeti odluku o svom daljem političkom angažmanu.

Doskorašnji predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Vlasenica Radomir Žepinić potvrdio je Srni da je donesena odluka o istupanju iz članstva PDP-a, napominjući da je „centrala stranke“ ranije donijela odluku o raspuštanju vlaseničkog odbora, imenujući Galića za povjerenika.

„Borenović je potpisao odluku o raspuštanju odbora i imenovao povjerenika“, rekao je Žepinić.

Član Glavnog odbora PDP-a Dragan Čeliković rekao je Srni da su bivši članovi odbora došli u sukob sa aktuelnim rukovodstvom stranke i vezi sa pripremama za naredne izbore, označavajući Galića za glavnog vinovnika sukoba.

„On je svu aktivnost na području regije podredio svojim ambicijama da dođe na mjesto načelnika opštine Šekovići. Takvu politiku su podržali Borenović i Brčkalo i to su razlozi za odluku i istupanju iz članstva“, rekao je Čeliković.

Predsjednik Regionalnog odbora za Izbornu jedinicu 7 Dragan Galić rekao je Srni da je Borenović još u februaru potisao odluku o raspuštanju Opštinskog odbora PDP-a u Vlasenici zbog loših rezultata stranke u Vlasenici.

„Cilj je da se osvježi partija. U protekla dva mjeseca pokušalo se sve kako bi se ukomponovala mlada i stara ekipa u stranci, ali u tome nismo uspjeli“, rekao ja Galić, odbacujući optužbe.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare