Branko Ćurak treći na Državnom prvenstvu u bodibildingu i fitnesu

0

U Sarajevu je nedjelju 24.04.2016. održano Državno prvenstvo u bodibildingu i fitnesu na kojem je nastupio veći broj takmičara u više kategorija muške i ženske konkurencije.

Naš sugrađanin Branko Ćurak se posebno istakao osvojivši treće mjesto u kategoriji bodibilding do 80 kg i postao jedinii Paljanin koji je ostvario uspjeh u ovom sportu.

„Bavim se aktivno bodibildingom 5 godina bez većih pauza. Ovo mi je prvo takmičenje u karijeri sa pripremama u trajanju od 6 mjeseci. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom i plasmanom i u budućnosti se nadam da ću ostvariti još bolje rezultate  na nekim od narednih takmičenja“, izjavio je za naš portal Ćurak.

Bodibilding je proces maksimizacije mišićne hipertrofije (mišićnog rasta) kroz kombinaciju treninga opterećenjem, adekvatnog kalorijskog unosa hrane i odmora (regeneracije) kao triju najvažnijih komponenata bodibildinga.


Kao sport (takmicarski bodybuilding), bodibilderi izlažu svoja tijela pred panelom sudija koji dodjeljuju bodove na osnovu njihovog estetskog izgleda.

Na takmičenju je bitan sklad tijela, ocjenjuje se čista separacija mišića. Ocjenjuje se takmičareva mišićna simetrija, vaskularnost, ton kože, poziranje, odabir muzike, ponašanje…

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare