Božićni paketi najugroženijima

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Centar za socijalni rad Istočno Novo Sarajevo podijelio je 172 novogodišnja i božićna paketa najugroženijim porodicama sa područja te opštine. Socijalni radnik Slavica Lukač rekla je Srni da su paketi podijeljeni u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta i Kolom srpskih sestara, te da se radi o zimskom programu koji zajednički provode svake godine.
„Povodom božičnih praznika podijelili smo 55 paketa korisnicima koji su vezani za Opštinsku organizaciju Crvenog krsta, a zahvaljujući donaciji Kola srpskih sestara pomoć je primilo ukupno 100 domaćinstava“, objasnila je Lukačeva.

Ona je dodala da su 72 porodice, odnosno 174 lica koja su u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji, za Novu godinu primili pomoć u hrani.

Lukačeva je pojasnila da novogodišnji paketi sadrže prehrambene artikle, dok se za Božić uglavnom daruju odjeća i obuća.

Ona je navela da se Centar za socijalni rad Istočno Novo Sarajevo suočava sa problemima koji opterećuju i druge lokalne zajednice, od kojih je najveći materijalni status kao i izmjena Zakona o socijalnoj zaštiti koji, smatra Lukačeva, nažalost, nije u interesu štićenika.

„Ne bih mogla reći šta će i kako biti ubuduće. Sada je u toku usklađivanje rješenja za korisnike dodatka za njegu i pomoć od drugog lica i novčane pomoći“, kazala je Lukačeva, dodajući da se otežano odvija i rješavanje pitanja smještaja samog Centra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare