Božić proslaviti bez upotrebe vatrenog oružja i pirotehnike

0

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo pozvao je građane da se narednih dana uzdrže od upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, kako bi božićni praznici protekli u miru i bez neželjenih posljedica.

U toku proslave Nove godine na području Centra zabilježena je neznatna upotreba pirotehnike, uglavnom petardi, i nije registrovan nijedan slučaj povređivanja djece i odraslih nestručnim rukovanjem, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Iz CJB podsjećaju građane da je zabranjena upotreba pirotehničkih sredstava u zatvorenim prostorijama, kao i u prostorijama u kojima se okuplja veći broj lica.

Zakonom o javnom redu i miru predviđena je novčana kazna od 300 KM do 900 KM za lica koja pale pirotehnička sredstva na mjestima i na način kojim se izaziva uznemirenost građana, dok je za lice koje neovlašteno upotrijebi vatreno oružje predviđena kazna od 400 KM do 1.200 KM, dodaje se u saopštenju.

Iz CJB Istočno Sarajevo podsjećaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i da ne sjedaju za volan pod uticajem alkohola.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare