Bošković: Zbrinuta dva lica ranjena na Sokocu

0
JZU Bolnica Istočno Sarajevo
JZU Bolnica Istočno Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO – Lica koja su dovezena u Bolnicu Istočno Sarajevo sa teškim povredama nakon ranjavanja na Sokocu, medicinski su zbrinuta, potvrdio je danas Srni portparol ove zdravstvene ustanove Dalibor Bošković.

„Prije ponoći primljena su dva lica istog imena i prezimena Milan Novosel, koja se razlikuju po imenu oca. Jedan od njih je dovezen sa prostrelnim ranama grudnog koša, nanesenim puškom ili pištoljem, sa povredama unutrašnih organa, odnosno pluća, zbog čega je dežurni hirurg postavio dren i omogućio da pacijent lakše diše“, rekao je Bošković.

On je naveo da je pacijent ostao hospitalizovan u bolnici do jutros kada je došlo do pogoršanja, te je, nakon urađenih dijagnostičkih procedura, konstatovano da je za takvog pacijenta potreban torakalni hirurg.

„Pošto mi u bolnici nemamo torakalnog hirurga pacijent je hitno prebačen u bolnicu Koševo u federalno Sarajevo. Tamo će se dalje raditi pretrage i ostalno što bude neophodno“, dodao je Bošković.

Kada je riječ o drugom pacijenu, takođe Milanu Novoselu, koji je dovezen u teškom stanju, on je imao povrede zadobijene hladnim oružjem.

„Kod njega je dežurni hirurg konstatovao povrede u stomaku i grudnom košu. U stomaku je ustanovljeno da ima unutrašnje krvarenje zbog čega je operisan i konstatovane su povrede jetre i želuca. Pacijent je zbrinut i jutros je stabilan, van životne opasnosti“, rekao je Bošković.

On je napomenuo da je drugi pacijent za sada stabilan, ali da se u ovom trenutku ne može govoriti kako će dalje teći oporavak.

„Za sada je stabilan i prati se njegovo stanje i vitalni parametri“, dodao je portparol Bolnice Istočno Sarajevo.

Pripadnici Policijske stanice Sokolac uhapsili su sinoć muškarca čiji su inicijali V.M. /37/ sa Sokoca osumnjičenog za nanošenje teške povrede, dok još tragaju za G.B. /21/ osumnjičenim za pokušaj ubistva.

V.M. i G.B. su osumnjičnjeni da su sinoć u 23.40 časova u Ulici Gruje Novakovića, nakon verbalnog sukoba, fizički napali lica N.M. i N.M, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

V.M. je nožem više puta ubo u stomak i grudi N.M, dok je G.B. iz vatrenog oružja ranio N.M.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare