Borci proslavili Mitrovdan

0

VIŠEGRAD – Boračka organizacija opštine Višegrad obilježila je krsnu slavu – Mitrovdan i tim povodom položeno je cvijeće na spomenik braniocima Republike Srpske.

Predsjednik Boračke organizacije Višegrad Dražan Perendija čestitao je slavu porodicama poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanim borcima vojske Republike Srpske.

Perendija je istakao da je ovo prilika da se evociraju uspomene na one koji su dali živote za Republiku Srpsku.

On je naveo da su u Višegrad došli prijatelji iz Užica, koji su pomogli Višegrađanima kada im je bilo najteže u periodu 1992. godine.

„Želimo da se tradicija obilježavanja krsne slave Svetog Dimitrija produži, da to nastave mlađe generacije u daleko boljim i sretnijim vremenima“, rekao je Perendija.

Na poziv Boračke organizacije opštine Višegrad obilježavanju slave prisustvovala je i delegacija Udruženja veterana grada Užica.

Predsjednik Udruženja Ranko Obradović rekao je da je ovo treća uzvratna posjeta Višegradu i istakao dobru saradnju dvije organizacije.

Polaganju cvijeća prisustvovali su članovi porodica poginulih boraca, predstavnici opštinske Boračke organizacije i lokalne zajednice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments