Boračka organizacija: Proslavljena krsna slava Mitrovdan

0

Parastosom za poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama danas je opštinska Boračka organizacija počela obilježavanje krsne slave – Mitrovdan.

Predstavnici Boračke organizacije i opštine Pale su potom položili vijence na centralno spomen-obilježje poginulim borcima, nakon čega je obavljeno lomljenje slavskog kolača i slavski ručak.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina istakao je da je krsna slava Mitrovdan jedinstvena prilika da se pomenu poginuli borci, koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, za koju su dali svoje živote.

“Ovo je prilika da se prisjetimo i ratnih vojnih invalida i demobilisanig boraca, koji su danas na margini društvene ljestvice”, istakao je Parađina.

On je napomenuo da je najkompleksniji status demobilisanih boraca i djece poginulih boraca, te poručio da oni treba da imaju prioritet prilikom zapošljavanja.

Parađina je naglasio da je Boračka organizacija zaposlila značajan broj djece na Palama, ali da to nije dovoljno i da se moraju urediti pravni propisi, koji će omogućiti da djeca poginulih boraca prilikom zapošljavanja imaju prioritet.

“Oni moraju da imaju prioritet jer su njihovi očevi dali život za Srpsku”, naglasio je Parađina i dodao da Boračka organizacije nije spremna da sama nosi teret nezadovoljstva njenog članstva, zbog čega društvo treba se uključi u rješavanje ovih problema.

Parađina je poručio da se nikada ne smiju zaboraviti oni koji su stvarali Srpsku, jer “narod koji ima svoju istoriju, ima i dobru budućnost”.

(www.palelive.com / Srna / Foto Vasić)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments