Bolnica u Foči: Utvrđujemo kako je novorođenče palo na pod

0

​FOČA – U Univerzitetskoj bolnici u Foči je pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta koji se desio u toj ustanovi, kada je novorođenče prilikom poroda palo na pod, potvrdili su za Nezavisne.

Oni ističu da zbog istrage ne mogu iznositi više podataka o stanju bebe, ali da stoje na raspolaganju kao ustanova svim nadležnim organima koji istražuju ovaj događaj.

„Izražavamo žaljenje zbog nenamjernog neželjenog događaja koji se desio u našoj Ustanovi. Preduzete su sve mjere na adekvatnoj opservaciji novorođenčeta, koji se odnose na ljekarske preglede, dijagnostiku i zdravstveno stanje novorođenčeta tokom boravka na Odjeljenju ginekologije i akušerstva je bilo stabilno. Nakon provedene dijagnostičke obrade donesena je odluka nadležnih ljekara, pedijatara i ginekologa, da se beba transportuje u Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi nastavka liječenja. Neželjeni događaj je prijavljen od strane nadležnog ljekara, a u skladu s pravilom o prijavi svih neželjenih događaja pokrenut je postupak“, kažu oni.

(www.palelive.com / Nezavisne novine/Dejan Šainović / Foto: UB Foča)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare