Bolji uslovi za studiranje

0

VLASENICA – Peta generacija brucoša Studijskog programa šumarstva u Vlasenici, u okviru Poljoprivrednog fakulteta u Istočnom Sarajevu, danas je počela školovanje u znatno boljim uslovima, opremljenim kabinetima, laboratorijama i učionicama.
Na prijemu koji je za brucoše organizovan povodom početka nastavne godine, dekan Fakulteta Vesna Milić rekla je da ova generacija studenata dolazi u moderno opremljenu fakultetsku zgradu, koja je jedna od najljepših u Republici Srpskoj.

„Na taj način su se i naša Vlada i naš menadžment Univerziteta, kao i mi, potrudili da ovim mladim ljudima pruže maksimalno dobre uslove za studiranje“, rekla je Milićeva.

Milićeva je rekla novinarima da su namještaj i oprema za Studijski program u Vlasenici nabavljeni u okviru programa modernizacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a zahvaljujući kreditnom aranžmanu između BiH i Austrije.

Današnjem prijemu za brucoše u novoopremljenom amfiteatru Fakulteta, prisustvovali su i predstavnici opštinskih vlasti u Vlasenici.

Na Studijski program šumarstva ove godine upisano je 50 brucoša.

Studijski program šumarstva u Vlasenici otvoren je 2011. godine u zgradi bivše direkcije Kompanije „Boksit“, koja je rekonstruisana za tu namjenu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare