„Boksit“ pomogao nabavku govornog softvera

0

VLASENICA – Kompanija „Boksit“ iz Milića obezbijedila je Međuopštinskoj organizaciji slijepih i slabovidnih u Vlasenici novčanu pomoć od 600 KM za kupovinu govornog softvera, neophodnog za rad te organizacije.Predsjednik Organizacije Milenko Jović rekao je Srni da je u toku realizacija ove donacije.

„Kontaktirali smo firmu u Novom Sadu koja radi ove programe. Danas je u probni rad pušten govorni softver i nakon 30 dana odlučićemo da li nam odgovara“, kaže Jović.

Međuopštinskoj organizaciji slijepih i slabovidnih u Vlasenici trenutno okuplja 48 članova iz Vlasenice, Milića, Šekovića i Han Pijeska.

Rad organizacije finansira se dotacijama iz budžeta opština, kojima okuplja slijepa i slabovida lica, povremenim programskim dotacijama republičkih institucija, te pomoći dobrotvora.

Jović kaže da predsjednik „Boksita“ Rajko Dukić prati rad te organizacije i najveći je donator svih njenih programskih aktivnosti.

„U proteklih osam godina od Dukića i Kompanije kojom on rukovodi imali smo sveukupno oko 7.000 KM donacija“, rekao je Jović i dodao da je među istaknutim donatorima vlasenički preduzetnik Budimir Ninić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments