Bogdanić: U zdravstveni sektor uloženo 600 miliona KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je Vlada Srpske u proteklom periodu uložila više od 600 miliona KM u zdravstveni sektor, što uključuje gradnju domova zdravlja, ambulanti, bolnica, kao i Univerzitetski klinički centar Srpske u Banjaluci i sada bolnicu u Istočnom Sarajevu.

Bogdanić je rekao da je čast i zadovoljstvo danas biti u Istočnom Sarajevu gdje je postavljen kamen temeljac za gradnju nove bolnice, jer je to projekat koji je značajan ne samo za ovu regiju, već za cjelokupan zdravstveni sistem i Republiku Srpsku.

On je naglasio da opredjeljenje Vlade Republike Srpske da ulaže u Istočno Sarajevo predstavlja garanciju da će ovaj projekat biti završen.

Bogdanić očekuje da bolnica bude izgrađena u narednih 18 mjeseci, a možda i ranije, kako je definisano projektom, te da stanovnici ove regije dobiju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, a zdravstveni radnici bolje uslove za rad.

On očekuje da će, osim izgradnje bolnice, zdravstveni radnici i menadžment ove ustanove vratiti povjerenje i usavršavati svoje znanje, da bi građani imali kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Bogdanić je rekao da je mali broj ovakvih bolnica koje se grade u regionu, te dodao da od lokalnih zajednica očekuje punu podršku, od izvođača radova da posao urade korektno, a od građana i zaposlenih u bolnici još malo strpljenja.

Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović rekao je da je kamen temeljac za novu bolnicu danas postavljen zahvaljujući izuzetnom angažovanju Vlade i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji brinu o svim institucijama u Srpskoj i prijatelji su Bolnice i grada Istočno Sarajevo.

„Zahvaljujući njihovom nesebičnom trudu danas smo ovdje na svečanosti polaganja kamena temeljca za novu bolnicu“, rekao je Todorović.

On je istakao da su u posljednjih nekoliko mjeseci počeli da prave strategiju razvoja ljudskih resursa, te da su neki ljekari na obukama, a neki se vraćaju sa specijalizacija i supspecijalizacija.

„Tim pitanjem se moramo ozbiljno baviti i mislim da ćemo ga uspješno riješiti“, naveo je Todorović.

Kamen temeljac za novu bolnicu danas su položili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i direktor Bolnice Goran Todorović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare