“Bjelava” osvojila osmi Iketov memorijal

0

FOČA – Ekipa “Bjelava”, koju su činili igrači iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja, pobjednik je Osmog memorijala u basketu “Ilija Đurović Ike”, koji je fočanski Omladinski pokret organizovao na Gradskom stadionu u Foči.

“Bjelava” je sinoć u finalu bila bolja od ekipe Rafting centra “Drina-Tara”.

Turnir je trajao tri dana, a u čast velikog fočanskog sportiste, trenera i nastavnika fizičke kulture igralo je 16 timova iz Foče, Istočnog Sarajeva, Bileće, Trebinja, Gacka i Nevesinja.

Utakmice su se igrale na profesionalnoj podlozi za basket, za čije iznajmljivanje je opština Foča izdvojila sredstva, a Memorijal je i ove godine privukao veliki broj gledalaca.

Posljednjeg dana turnira za publiku je organizovano takmičenje u šutiranju trojki, koje je imalo dobrotvorni karakter jer je novac od kotizacije za učešće, uz priloge posjetilaca, namijenjen za liječenje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva.

U šutiranju trojki učestvovala su 43 para, a najprecizniji su bili Dejan Fundup i Miloš Đajić.

Ilija Đurović Ike bio je svestrani sportista, koji je aktivno igrao fudbal, odbojku i košarku, a uspješno se takmičio i u plivanju i altetici.

Trenirao je fočansku omladinu u košarkaškom i odbojkaškom klubu, a radio je kao nastavnik fizičkog u fočanskoj Osnovnoj školi “Veselin Masleša”.

Osim turnira u košarci, u Iketovu čast igraju se i turniri u malom fudbalu na školskom igralištu u Brodu na Drini, na kojem je i preminuo 2004. godine, te u odbojci na pijesku u Donjem Polju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments