Bivši radnici danas pred kapijom preduzeća

0

ISTOČNO SARAJEVO – Grupa bivših radnika preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/, koji traže da im budu isplaćena dugovanja po osnovu presuda koje je donio Okružni sud, te da im bude uplaćen i povezan radni staž, najavila je za danas protestno okupljanje ispred kapije ove bivše fabrike u Istočnom Sarajevu.


Radnici RAOP-a još nisu dobili odgovor Poreske uprave u Istočnom Sarajevu o ovoj fabrici i svom statusu, odnosno ko je prodao RAOP – Poreska uprava koja je zaplijenila fabriku ili Vlada Republike Srpske.

Oni su u prošli ponedjeljak razgovarali sa direktorom ove filijale, ali im je samo sugerisano da pitanja dostave pisanim putem, a ona će potom biti proslijeđena u centralu u Banjaluku.

Pomoćnik direktora za područni centar Poreske uprave u Istočnom Sarajevu Spomenka Šehovac izjavila je Srni da je radnicima pojasnila da je prodaju nepokretne imovine RAOP-a obavio Okružni sud u Istočnom Sarajevu, a prodaju pokretne imovine Poreska uprava.

Ona je potvrdila da je jedno od pitanja na koje radnici traže odgovor bilo i da li je Ministarstvo finansija Republike Srpske poništilo rješenje o procjeni nepokretne imovine.

Oko 30 bivših radnika nije naplatilo potraživanja, dok ih je 80 djelimično naplatilo.

Protestno okupljanje najavljeno je za 9.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare