Biblioteka obogatila knjižni fond

0

Knjižni fond Narodne biblioteke Pale obogaćen je sa 30 novih naslova, povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, rekla je Srni direktor ove ustanove Nada Gajović.

Ona je istakla da se u biblioteci mogu pronaći svi svjetski klasici, aktuelna beletristika, naučne studije, kao i dječija liratura i slikovnice.

Gajovićeva kaže da je besplatna članarina za djecu poginulih boraca, nezaposlene sa evidencije lokalnog Zavoda za zapošljavanje, djecu prvih i drugih razreda, kao i predškolskog uzrasta, dok za ostale građane košta 10 KM.

„Akcenat stavljamo na najmlađe jer je mnogo bitno da našu djecu učimo od malena da čitaju i da im stvorimo naviku da dolaze u biblioteku kako bi istraživali razne oblasti, upoznali kroz knjige određene događaje, te da obogaćuju svoj vokabular. Sve to zajedno daje nam kasnije jednu kompletnu ličnost“, istakla je Gajovićeva.

Prema njenim riječima, Narodna biblioteka objavila je još jedno izdanje i to knjigu „Ptice i druge drame“ autora Sanje Savić, a pojavljuje se i kao izdavač njenih drama.

Odluka o obilježavanju Svjetskog dana knjige i autorskih prava donesena je na Generalnoj konferenciji Uneska u Parizu 1995. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments