Bezbjednosna situacija u 2018. najbolja u odnosu na prethodne godine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izjavio je danas na redovnom sastanku opštinskog Foruma za bezbjednost da je 2018. godina u bezbjednosnom smislu bila najbolja u odnosu na prethodne.

Prema njegovim riječima, na području opštine Istočno Novo Sarajevo bezbjednosna situacija je dobra, a na prethodne dvije sjednice skupštine jednoglasno je usvojen izvještaj o toj oblasti koji je radio kabinet načelnika i izvještaj koji je radila stanica policije.

On je rekao da je 2019. godina počela tragičnim događajem, ubistvom sugrađanina Miloša Ostojića, poručivši da se mora insistirati da taj slučaj bude riješen, te da o tome nikad ne treba prestati pričati.

„Tako nešto ne smije da se dešava i sve ono što je loše mora da se rasvijetli do kraja. To je konstantna obaveza policije, ali i opštinske uprave“, poručio je Ćosić.

Prema njegovim riječima, opštinska uprava ima nadležnosti u dijelu Komunalne policije i u tom smislu oni ispunjavaju sve svoje planirane obaveze.

„Očekujemo da ćemo danas doći do nekih konkretnih zaključaka, a naročito kada je u pitanju obaveza saobraćajne i komunalne policije“, rekao je Ćosić novinarima.

Ćosić je dodao da sve privredne objekte treba zaštititi od učestalih krađa i pljački, a kada je riječ o centru grada koji je zagušen u saobraćajnom smislu, treba dovesti do toga da se parkiranje obavlja na propisanom mjestu, a ne na zelenim površinama i trotoarima.

Članovi Foruma za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo razgovarali su danas o opštoj bezbjednosnoj situaciji na području opštine, te o bezbjednosti u saobraćaju i saobraćajnoj kulturi, kao i o radu ugostiteljskih objekata.

Sastanku su prisustvovali predstavnici policije, vatrogasne brigade, osnovnih i srednjih škola i doma zdravlja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare