Bez većih problema u elektro i vodosnabdijevanju

0
Ilustracija
Ilustracija

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac, naglo topljenje snijega i jak vjetar u protekla 24 časa nisu nanijeli više teškoća u odvijanju saobraćaja na lokalnim putevima, te na elektromreži i u vodosnabdijevanju.

Tehnički upravnik u elektrodistributivnoj Radnoj jedinici Sokolac Bojan Knežević rekao je da su u najvećem dijelu otklonjeni jučerašnji prekidi u sanbdijevanju strujom na 10-kilovoltnom dalekovodu “Kaljina”.

On je rekao Srni da je repetitor “Šahbeski grad” na Romaniji trenutno bez napona, a bez struje je dvadesetak domaćinstava u selu Mangurići, te naveo da se nada da će i to biti brzo otklonjeno jer su ekipe na terenu.

Knežević je rekao da je jak vjetar u protekla dva dana izazvao mnogo kvarova na niskonaponskoj elektromreži i na dalekovodu “Kaljina” koji svojom dužinom od 89 kilometara najvećim dijelom prolazi kroz šumovite predjele, gdje je dolazilo do padanja drveća na elektrovodove.

Tehnički direktor “Romanijaputeva” Dragan Buloščić rekao je Srni da, za sada, zbog naglog otapanja snijega nema izlivanja vode na kolovoz na putevima Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije, osim u nekoliko slučajeva nelegalne gradnje, gdje je dolazilo do zadržavanja vode, koja je brzom intervencijom putara uklonjena.

Stručni saradnik za lokalne puteve opštine Sokolac Milanko Dobrilović naveo je da na lokalnim putevima u ovoj opštini nema izlivanja vode na kolovoz, te da se saobraća bez većih poteškoća.

U sokolačkom Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija “Vrelo Bioštica” u stečaju kažu da za sada nema većeg zamućenja vode na vodovodima “Bioštica” i “Kržulj”, sa kojih se napaja najveći dio stanovništva ove opštine.

Iz ovog preduzeća podsjećaju da prilikom otapanja snijega i obilnih kiša dolazi do blagog zamućenja vode za piće na ovim vodosistemima, ali nema hemijskog i biološkog zagađenja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments