Besplatna članarina i za nezaposlene

0

Članarina u Narodnoj bibilioteci „Pale“ ostala je na nivou prošlogodišnje i iznosi 10 KM, besplatna je za djecu poginulih boraca, djecu predškolskog uzrasta i prvog razreda osnovne škole, a od ove godine i za sve nezaposlene.
„Od ove godine članarina je besplatna za sve nezaposlene, evidentirane u paljanskom birou Zavoda za zapošljavanje, uz priloženu potvrdu Zavoda o nezaposlenosti“, rekla je Srni direktor biblioteke Nada Gajović.

Ona je naglasila da je i u 2016. godini prioritet nabavka knjiga, da bi čitaoci bili zadovoljni fondom Narodne biblioteke „Pale“.

Gajovićeva je rekla da se besplatnom članarinom za najmlađe i nabavkom slikovnica i dječijih knjiga nastoji da što veći broj najmlađih stekne naviku čitanja i odrastanja uz pisanu riječ.

Ona je navela da je prošloj godini u Narodnoj biblioteci „Pale“ bilo 1.050 učlanjenih korisnika, i istakla da je broj korisnika znatno povećan nizom marketinških poteza.

Gajovićeva je naglasila da je Narodna biblioteka „Pale“ u 2015. godini izdala i dvije svoje knjige, a uspjela je nabaviti i 654 publikacije, pa je prošlu godinu završila sa 32.376 monografskih publikacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare