„Beli vukovi“ obilježili krsnu slavu

0

Članovi Udruženja boraca „Beli vukovi“ sa Pala danas su obilježili krsnu slavu ovog udruženja Svetog Trifuna služenjem parastosa za poginule borce u crkvi Uspenja presvete Bogorodice na Palama i polaganjem vijenaca kod Spomenika palim borcima.
Predsjednik Udruženja boraca „Beli vukovi“ Janko Šešlija rekao je Srni da je danas, kod spomenika komandantu Specijalne jedinice Vojske Republike Srpske „Beli vukovi“ Srđanu Kneževiću, otkrivena i spomen-ploča sa 18 imena poginulih pripadnika ove jedinice.

Šešlija je izrazio nadu da će ubice Kneževića biti pronađene i procesuirane i pozvao relevantne institucije da otkriju naredbodavce i ubice njihovog komandanta.

„`Beli vukovi` su jedna od najzaslužnijih jedinica u sarajevsko-romanijskom korpusu koja je izvojevala jednu od slavnih pobjeda Vojske Republike Srpske“, rekao je Šešlija i dodao da će Srpska biti svakim danom jača ako se bude poštovalo ono što su borci Vojske Republike Srpske uradili za Srpsku.

On je zahvalio svima koji godinama dolaze na krsnu slavu „Belih vukova“, jer se na taj način čuvaju uspomene na poginule borce ove jedinice.

Nakon polaganja vijenaca, prelomljen je slavski kolač i priređen prigodan slavski ručak kojem su, imeđu ostalih, prisustvovali zvaničnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, opštine Pale, te članovi 63. padobranske jedinice iz Niša, saborci i porodice poginulih boraca.

Specijalna jednica „Beli vukovi“, sa komandantom Srđanom Kneževićem na čelu, formirana je 1993. godine.

U borbama na Moševačkom brdu prvi put se čulo za ovu jedinicu koja je ime dobila po tome što su ostali zavijani u mećavi na Bjelašnici.

Knežević je ubijen u avgustu 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u centru Pala.

(www.palelive.com / RTVIS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare