Бауер: Није било геноцида у Сребреници

1

БАЊАЛУКА – Јехуда Бауер, који се у стручним круговима сматра највећим свјетским ауторитетом за питања Холокауста и геноцида, изјавио је да није било геноцида у Сребреници.

„То је било масовно убиство припадника једне групе од стране припадника друге групе. Постоје стотине таквих случајева кроз историју“, рекао је Бауер у интервјуу рађеном за потребе документараног филма „Анатомија обмане: Сребреница“ у продукцији Центра за друштвену стабилност.

Бауер, који је професор Хебрејског универзитета у Јерусалиму, рекао је да Сребреница не може бити сматрана типским случајем геноцида и да постоје стотине таквих случајева кроз историју.

Да је Бауер један од највећих ауторитета у свијету за питања Холокауста и геноцида свједочи и чињеница да као почасни предсједник предводи Међународну алијансу за сјећање на Холокауст.

Бошњачки дио мисије БиХ при УН једнострано је, без одлуке Предсједништа БиХ, уз спонзорство дијела западних земаља, покренуо иницијативу за усвајање нове резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН. Претходно је прије девет година Русија ставила вето у Савјету безбједности УН на британску резолуцију о Сребреници.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sve je ovo tačno ali njegove riječi treba da dopru do ušiju onih koji će glasati na pomenutoj rezoluciji u UN-a u Njujorku na Ist Riveru. Ovako samo prazna priča, bez efekta po svjetsku javnost. Ako je dobronamjeran mogao bi se portuditi da se ova njegova izjava nađe u svjetskim medijima, posebno na Zapadu.