Bari gazi redom, Džabulani prati, Winner “provozao” Sjetlinu

0

Liga rekreativaca Pale 2013/14 je u punom zamahu. U hramu malog fudbala u SC “Olimp” u nedjelju 10. novembra u režiji zaljubljenika i majstora igre na “petoparcu” odigrano je izvanredno 7. kolo. Utakmice su bile uzbodljive, razultatski neizvijesne najbolje do sada.

Na čelu nije bilo promjena. Kafe Bar Bari vezao je i sedmu pobjedu u nizu i drugoplasiranom Džabulaniju i dalje bježi tri boda.

Kolo obilježavaju derbi mečevi: Mibos – Kumbara 5:3, Majnex- Olimp 6:6, Kafe Bar Bari – Head Shop 2:0, Džabulani – Kafe Pavle 6:2, ŠF Winner – Mig Trans Sjetlina 2:0, a dinamike i draži bilo je i u mečevoma Peštan – Palto 3:5 i Nelt – MDM 1:7.

Liga je pravi pogodak, odvija se sve po planu, nastavak slijedi sljedećeg vikenda “dvodnevnim programom” 16. i 17. novembara, mečevima 8. i 9. kola. Za sve ljubitelje malog fudbala termini od 10 do 17 h, nećete pogriješiti.

Igra se u sportskom duha, sa žarom, pokazano je 6 žutih kartona.

Strijelci su bili raspoloženi, imaju “municije” i pogađaju rekordnih 48 puta u metu.

Izvanrednu partiju pruža i tri komada smješta u Neltovu “kanapu” Božidar Elez / Plato i igrač je kola, a okvir gola najbolje čuva nesavladivi u duelu sa Head Shopom Rade Čolaković / Kafe Bar Bari.

Tim kola

Rade Čolaković / Kafe Bar Bari
Božidar Elez / Plato
Kenan – Keno Sućuska / Winner
Milan Pandurević / Kafe Bar Bari
Siniša Golijanin / Majnex
Nebojša Petronić / MDM

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/liga-rekreativaca-10-11-2013/] width=[54] height=[54] title=[Liga rekretaivaca] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Razultati

Mibos – Kumbara 5:3 / 2:1

Izuzetno kvalitetnom i dinamičnom utakmicom uz to i “goleadom” sedmo kolo Lige rekreativaca, derbijem otvaraju raspoloženi za igru sastavi Mibosa i Kumbare. Poslije mnogo neizvijesnosti i preokreta (2:0, 2:3) slavi zaslušeno Mibos sa 5:3

Uigrana i dobra ekipa Mibosa bila je raspoložena i dobro otvara utakmicu. Odlični Igor Tošić pogađa za 1:0 već u 4. minuti. Do drugog gola Mibos stiže u 11. minuti kad Miroslav – Mića Lazarević iskusni i prekaljeni fudbalski “vuk” zavaljuje za 2:0.

Spremni i dobro ukomponovani sastav Kumbare se ne predaje, dolazi do daha, pritiska i golovima Đorđa Lubure, kapitena Luke Božovića i prve violine sastava Nikole Bagojevića u 30 minuti stižu do prednosti 3:2 i to je bilo sve do kraja susreta.

Poslije obostrano dobre i otvorene igre, stvari u svoje ruke preuzima, kapiten Mibosa Miloš Elez i golvma u 32. i 34. minuti pravi preokret, a u posljednjim sekundama meča Igor Tošić drugim golom potapa Kumbaru za konačnih 5:3.

Raspoloženi su i “rastrčani”, pun doprinos pobjedi daju i ostali iz sastava: Slobodan Vuković, Dragan Vukadin, Boris Minić, Bojan Marković, Đorđe Samardžić i na golu svestrani Milan Govedarica – Govi.

Kumbara je odigrala borbeno, sportski, prilike i šanse ne koriste i poraz je uslijedio, a u dobrom izadanju su bili: Duško Šehovac, Milan Čvoro, Boris Palamir i Dragan Erić – Erco. Postavi nedostaju iskusni golman Srđan Avramović, Branislav Guja i borbeni Mitar Koroman.

Igra se sportski i nadmetanje prolazi bez karona.

Igrač utakmice Miloš Elez.

Mobos: Milan Govedarica, Slobodan Vuković, kapiten Miloš Elez, Boris Minić, Bojan Marković, Dragan Vukadin, Miroslav Lazarević, Igor Tošić, Đorđe Samardžić

Kumbara: Marko Erić, Nikola Blagojević, Dušan Šehovac, kapiten Luka Božović, Dragan Erić, Milan Čvoro, Boris Palamar, Đorđe Lubura

Peštan – Plato 3:5 / 1:0

“Plato” je teško došao do novih bodova protiv Peštana. Na krilima raspoloženih strijelaca Božidara Eleza (3) i stamenog Predraga Karišika – Benzeme (2) nadigrali su Peštan sa 5:3.

Pobjedničkom slavlju pridonose: borbeni Dalibor Božić – Žoga, Mladen Trobok, Dragan Gutalj, Saša Cicović, Miloš Vuksanović i golman Dejan Klačar.

Ponosni Peštan odlično otvara utakmicu, parira rivalu, pokretljivo i čvrsto igraju, imaju i prednost od 2:0, ali nema snage do kraja i uslijedio je častan poraz.

Za poražene pogotke daju: Aleksandar Beribaka, Radoslav Sladoje i Željko Špirić, a kad budu u najjačoj postavi sa Gavrom Džinom, Mirkom Čamparom, Vladimirom Vasiljevićem i Bojanom Okukom biće tvrd orah za sve ekipe.

Igrač utakmice Božidar Elez, Plato

Žuti karton Velimir Ivanović, Plato

Peštan Plato: Aleksandar Beribaka, Goran Lemez, Jugoslav Milidrag, Igor Šumar, Bogdan Pandžić, Željko Špirić, kapiten Branko Milošević, Radoslav Sladoje, Danko Janković

Plato: Dejan Klačar, kapiten Predrag Karišik, Dalibor Božić-Žoga, Mladen Trobok, Dragan Gutalj, Miloš Vuksanović, Velemir Ivanović, Božidar Elez, Saša Cicović

Nelt – MDM 1:7 / 0:3

U sportskom i viteškom nadmetanju poslije dobre igre MDM je uzeo mjeru Neltu i slavio je sa 7:1. Fudbalska mašinerija iz MDM bila je raspoložena golgeterski uspješna i golovima: Nebojše Petronića (3), Mladenka Vučičevića (2) i Nikole Breza (2) očitala je lekciju Lukavčanima i tako došla do treće pobjede. U “čitanju” se zalažu kapiten Predrag Teletina i Branko Stevanović.

“Neltovci” se sportski i fer bore, nisu imali snage da pariraju i da se odupru kvalitetnom rivalu koji je “očepio” i poraz je uslijedio, a golom u 39. minuti čast spašava kapiten Srđan Cicović.

Igrač utakmice Nebojša Petronić, MDM

Žuti karton Nebojša Petronić, MDM

Nelt: Mladen Samardžija , Goran Ikić , Mitar Golijanin, Mladen Samardžija, kapiten Srđan Cicović, Milomir Kovačević, Tomislav Vuković, Dejan Pešut, Dejan Vitković

MDM: Nenad Janković, Branko Stevanović, Mladenko Vučičević, kapiten Predrag Teletina, Nemanja Galin, Nikola Brezo, Nebojša Petronić

Majnex – Olimp 6:6 / 4:2

Izuzetnu fudbalsku predstavu odigrali su majstori iz Olimpa i Majnexa uz to začinili sa goleadom, a na kraju susreta bodovi su podjeljeni bilo ja 6:6.

Golove za Majnex daju: kapiten Siniša Golijanin (2), Vladimir Ćosović (2), Mladen Hršum, i Miljan Radović. “Bod” su dobro pogurali i Srđan Furtula , Slaviša Đerić i golman Dragomir- Gago Koroman.

Olimp u listu strijelaca ima upisane: Radoslava Petrovića-Geneta (2), Aleksandara Kosorića (2), Sretka Vuksanovića i Rajka Cicovića, u postavi je bio i pokretljivi Branislav Radičić i na “vratima” solidni Goran Košarac.

Nadmetanje prolazi bez kartona

Igrač utakmice Siniša Golijanin, Majnex

Majnex: Dragomir – Gago Koroman, Miljan Radović, Mladen Hršum, kapiten Siniša Golijanin, Vladimir Ćosović, Slaviša Đerić, Srđan Furtula

Olimp: Goran Košarac, Rajko Cicović kapiten, Sretko Vuksanović, Radoslav Petrović- Gene, Aleksandar Kosorić, Branislav Radičić

Kafe Bar Bari – Head Shop 2:0 / 1:0

U tvrdoj i neizvijesnoj utakmici u viteškom nadmetanju u derbiju između Kafe Bar Barija i Head Shopa poslije velike borbe “kafedžije” bacaju na pleća Head Shop, rezultatom 2:0 i tako dolaze do sedme pobjede u nizu.

Uigrana i fizički spremna ekipa “Barija” koja ne izlazi iz “Balon sale” (četiri puta sedmično trenira) dobro otvara susret. Odlični Goran Radović sjajno je zabio u 7. minuti za 1:0. Do drugog gola “lideri” stižu u drugom poluvremenu. Miljenko Stjepanović – Skala “posteže” u 23. minuti i duplira prednost za konačnih 2:0.

Bari je do sada najviše pokazao. Igra kolektivno, disciplinavano, čvrsto i sa granitnom odbranom. U četiri posljednja kola odbrana nije savladana, sasvim zasluženo su na čelu tablice i nema stajanja do kraja.

Igru organizije i nosi “plej mejker”, nekadašnji profesionalac Srđan Delipara, a i ostali su provjereni fudbalski znalci i dobro prate “Panča”: Goran Radović, kapiten Darko Regoje – Batistuta, Draženko Doder, Dražen Furtula, Srđan Radović, Guja Stanislav, Milan Pandurević,  Miljenko Stjepanović – Skala, Milan Karna, “strateg” i igrač Aleksandar Saša Karadžić i odlični golman Rade Čolaković.

Poraženi se viteški bori, svoje prilike i šanse ne koriste. U završnici nema koncentracije, a ni savjeti sa klupe “coacha” Ognjena Erića – Ere ne pomažu i uslijedio je častan poraz.

Igrač utakmice Milan Pandutević- Panda, Kafe Bar Bari

Meč prolazi bez kartona.

Bari: Rade Čolaković, kapiten Darko Regoje, Srđan Delipara, Draženko Doder, Dražan Furtula, Srđan Radović, Milan Pandurević, Goran Radović; Trener: Aleksadar Karadžič

Head Shop: Miloš Malović, Luka Bojanić, Velibor Čvoro, Milorad Samardžija, Goran Bajić, Đorđe Elek, Bojan Tadić, Slaven Vučičević, Nikola Skokić, kapiten Milan Stanišić; Trener Ognjen Erić – Era

Kafe Pavle – Džabulani 2:6 / 0:2

Dobru i uzbudljivu utakmicu i “derbi” odigrali su provjereni majstori malih fudbalskih terena, nekad i velikih “pašnjaka” ekipe Džabulanija i Kafe Pavla. Pobjedu “nose” ofanzivni, razigrani i golgeterski raspoloženi Džablani sa 6:2. “Kafedžije” potapaju: kapiten Nedeljko Šuko (2), Bojan Čvoro (2), Miljan Kusmuk i Predrag Cicović. Pobjedu su dobro “pogurali” i ostali iz sastava: Nemanja Govedarica, Miljan Pušara, Ognjen Madžarević i golman Njegoš Petrović.

Kafe Pavle daje sve od sebe, srčano se bori, klupa je prazna, izmjena nema, namjerili su se na raspoložene i mlade snage, podgrapske i “romine” škole “loptanja” i poraz je bio neminovan, malo i previsok. Čast sastava spasava, Aleksandar Skoko i Nenad Samardžić – Kin.

Igrač utakmice Bojan Čvoro, Džabulani

Žuti karton Darko Kovačević, Kafe Pavle

Kafe Pavle: Darko Kovačević, kapiten Vladimir Kulašinac, Ilić Bojan, Jovica Vukadin, Nenad Samardžić, Aleksandar Skoko

Džabulani: Njegoš Petrović, Predrag Cicović, Nemanja Govedarica, kapiten Nedeljko Šuko, Miljan Pušara, Ognjen Madžarević, Miljan Kusmuk, Bojan Čvoro; Trener: Milan Džapić

ŠF Winner – Mig Trans Sjetlina 2:0 / 1:0

U posljednjoj “tekmi” u derbiju 7. kola u baratanju “bubamarom” snage su odmjerili ŠF Winner i Mig Trans Sjetlina. Odigrali su dobar i junački meč koji je protekao u velikoj borbi, u kojoj su oba tima pokazala želju za nadigravanjem.

Najprijatnije iznenađenje Lige rekreativaca Pale 2013/14 “momčad” ŠF Winner koja svojim fudbalskim znanjem, daje posebnu draž nadmetanju, ostvarila je važnu pobjedu od 2:0 nad “Sjetlanima”.

Fudbalska družina kapitena Adnana Ade Spahića, demonstrira uigranost, čvrstinu i ne malo fudbalsko znanje, a rapsodiju u bijelom začinjuavaju strijelci, Haris Koro trese u 15. minuti za 1:0 i Ramo Kadrić koji se odlično snalazi i odlučuje u 30. miniti za konačnih 2:0.

Važnoj pobjedi pridonose i ostali iz postave: nekadašnji ljubimac Grbavice i “Manijaka” iz “Doline ćupova” Alan Kurt, Tarik Rašidagić, Keno Sućuska, Muamer Vukas i nesavladivi među stativama Damir Buljubašić.

U poraženom Mig Transu igru nose i pozitivan daju ton meču: Vladimir Kovačević, Radivoje Gluhović, borbeni Dražan Kusmuk, Dejan Guja, Srđan Kusmuk, Dejan Kovinjalo – Mrkela, kapiten Nenad Bošković – Bole i na golu Miloš Pelemiš – Peka.

Igrač utakmice Kenad Sućuska, ŠF Winner

Žuti karton Dražan Kusmuk, Mig Trans Sjetlina

Winner: Damir Buljubašić, kapiten Adnan Spahić, Alen Kurt, Tarik Rašidagić, Kenan Sućuska, Ramo Kadrić, Muamer Vukas Haris Koro

Mig Trans Sjetlina: Miloš Pelemiš- Peka, Srđan Kusmuk, Vladimir Kovačević, Dražen Kusmuk, Radivoje Gluhović, Dejan Guja, Dejan Kovinjalo, Nenad Bošković – Bole

Tabela

1. Kafe Bar Bari 21
2. Džabulani 18
3. ŠF Vinner 16
4. Mibos 13
5. Head Shop 13
6. Mig Trans Sjetlina 13
7. Kumbara 9
8. Plato 9
9. MDM 9
10. Kafe Pavle 9
11. Majnex 6
12. Olimp 5
13. Nelt 1
14. Peštan 0

Strijelci

10. Milan Stanišić, Nikola Blagojević
9. Đorđe Elek, Goran Radović
8. Alen Kurt, Miroslav Lazarević, Predrag Cicović
7. Božidar Elez
6. Dušan Šehovac, Vladimir Kovačević
5. Dragan Cicović, Dušan Paprica, Tarik Rašidagić, Veljko Aleksić, Igor Tošić, Nikola Breyo, Sini[a Golijanin, Vladimir Ćosović, Miljenko Stjepanović – Skala, Nedeljko Šuko, Nenad Samardžić

Žuti kartoni: Vladimir Kovačević (2), Rajko Cicović (2), Dejan Vitković (2), Radivoje Gluhović (2), Milomir kovačević (2)

Parovi: 8. kolo subota / 16. novembar

10h Olimp – Kafe Pavle
11h Nelt – Majnex
12h Plato – Kafe Bar Bari
13h MDM – Kumbara
14h Mig Trans Sjetlina – Peštan
15h Džabulani – Winner
16h Head Shop – Mibos

Parovi: 9. kolo nedjelja 17. novembar

10h Kafe Pavle – Nelt
11h Peštan – Džabulani
12h Mibos – Plato
13h ŠF Winner – Olimp
14h Kumbara – Head Shop
15h Majnex – MDM
16h Kafe BAr Bari – Mig Trans Sjetlina

(www.palelive.com)

Autor:

Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji “border” na Palama. Drugi članci sa tagom Čedo Matović.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments