Atletičarka Mladena Petrušić sedmi put najbolji sportista opštine

0

SOKOLAC – Atletičarka Mladena Petrušić najuspješniji je sportista opštine Sokolac za 2019. godinu, a najuspješni klub je Atletski klub „Glasinac“, odlučeno je večeras na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor sportiste godine opštine Sokolac“ za prošlu godinu.
Petrušićeva je, kako je rekla novinarima, već sedmi put najbolji sportista opštine Sokolac, a krajem prošle godine proglašena je i za najbolju atletičarku Republike Srpske u 2018. i 2019. godini.

Ona se atletikom bavi 15 godina, takmiči se u višeboju i skoku u vis i stalni je član reprezentacije BiH već 12 godina.

Na ekipnom prvenstvu Evrope, C-grupe, održanom u Skoplju, osvojila je drugo mjesto u skoku u vis i treće na 100 metara prepone.

Petrušićeva je prošle godine na prvenstvu BiH za seniorke u Zenici osvojila dvije zlatne medalje u disciplini 100 metara prepone i skok u vis, na Prvenstvu Republike Srpske na Sokocu zlatnu i srebrnu medalju u istim disciplinama, te zlatnu i srebrnu na Ekipnom prvenstvu BiH za seniorke u Sarajevu.

Ona je proglašena i za najuspješniju sportistkinju 56. MOSI „Sokolac 2019“ sa osvojene četiri zlatne medalje.

Petrušićeva je rekla večeras novinarima da je dobitnik brojnih nagrada u Srpskoj i BiH, ali joj posebno znači ovo priznanje koje je dobila od opštine Sokolac gdje živi.

Petrušićeva je naglasila da je prvak Balkana u sedmoboju, da je postigla nove rekorde BiH u sedmoboju i petoboju i da je prošlogodišnju sezonu završila sa četiri zlatne medalje i rekordom 56. MOSI, što je po njenom mišljenju doprinijelo da se nađe na prvom mjestu među deset najboljih sportista.

U grupi deset najuspješnjih su i član Karate kluba „Glasinac“ Isidora Borovčanin, atletičar „Glasinca“ Aleksandar Lučić, te Nemanja Pečenica iz Košarkaškog kluba „Sokolac“, Marija Batinić iz Odbojkaškog kluba „Glasinac“, Darko Gašević iz Kluba malog fudbala „Glasinac“, Marinko Janković iz Streljačkog kluba „Glasinac“, Neđo Šuka iz Omladinskog fudbalskog kluba „Glasinac 2011“, Đorđe Radović iz Rukometnog kluba „Glasinac“ i Željko Komlenović iz Planinarskog društva „Glasinac“.

Atletski klub „Glasinac“ proglašen je najboljim klubom opštine Sokolac u prošloj godini, a priznanje je uručeno dugogodišnjem treneru Neđi Đuroviću.

Đurović je rekao novinarima da je „Glasinac“ već dugi niz godina među vodećim klubovima BiH i Republike Srpske i da je već pet-šest puta proglašen za najuspješniji klub opštine Sokolac.

„Izgradnjom atletske staze na stadionu Bara krenuli smo sa usponom u ostvarenju dobrih sportskih rezultata što su naši atletičari i dokazali osvojivši 30 medalja na prvenstvima Balkana za 15 godina, te postigli skoro 40 rekorda BiH i Republike Srpske“, naveo je Đurović.

On je podsjetio da članovi ovog kluba Mladena Petrušić i Gorana Cvijetić imaju po osam balkanskih medalja, Sara Lučić šest, te da još pet atletičara drže nekoliko rekorda BiH, što je obilježilo 20 godina rada sa mladima u ovoj godini obilježavanja jubileja Atletskog kluba „Glasinac“.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je da su na dvadesetoj manifestaciji „Izbor sportiste opštine Sokolac“ dodijeljena priznanja za oko 30 sportista i sportskih radnika.

On je naglasio da opština Sokolac iz budžeta izdvaja godišnje oko 300.000 KM za potrebe sportista i nastoji obezbijediti i dodatna sredstva u skladu sa potrebama sportista.

„Sokolac je sportski grad, u kome živi dosta sportista koji razvijaju sportski duh i zato lokalna zajednica izdvaja dosta sredstava za sport, za održavanje sportske infrastrukture i izgradnju objekata“, rekao je Bjelica.

Na listi deset perspektivnih sportista prvo mjesto pripalo je Bojanu Markoviću iz Košarkaškog kluba „Sokolac“, Jovani Paunić iz Ženskog fudbalskog kluba „Sokolac“ i treće Luki Kezunoviću iz Atletskog kluba „Glasinac“.

Za najuspješnijeg sportskog trenera izabran je Tomislav Tamburić iz Košarkaškog kluba „Sokolac“, a za sporstkog radnika godine Milan Curović iz Atletskog kluba „Glasinac“.

Posebna priznanja uručena su Milanku Borovčaninu Romsoku iz Planinarskog društva „Glasinac“ i Goranu Cvijetiću iz Atletskog kluba „Glasinac“.

Posthumno posebno priznanje Draganu Bartuli iz Kluba malog Fudbala „Glasinac“ uručeno je članu njegove porodice .

Priznanje za članove Udruženja lica sa posebnim potrebama „Podrška“ pripalo je Snježani DŽida.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare