ASuBiH: Izabrani novi članovi Upravnog odbora i predsjednica organizacije

0

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja je osnovana  4.11.2007. godine na inicijaticu njemačke fondacije Shüler Helfen Leben (SHL) sa podrškom preko 250 sredjnoškolaca iz cijele Bosne i Hercegovine.

Zadatak Asocijacije je da okuplja srednjoškolce, poboljšava status srednjoškolaca, takođe da im pruži podršku, podsticaj i priliku da ostvare svoje ideje.

U okviru Asocijacije postoje lokalni timovi, među kojima i Lokalni tim Pale, a njegov cilj jeste doprinos našoj životnoj zajednici.

„Cilj je pomoći mladima da se više građanski aktiviraju, da ne budu pasivni. Do sada smo imali nekoliko aktivnosti, a to su pošumljavanje Ravne planine, pomaganje World Vision-u u anketiranju, obilježavanje dana maternjeg jezika i mnoge druge…“, izjavila je za naš portal koordinator projekta Marija Bajić.

U periodu od 25.-28.10.2014. godine u Sarajevu je održana VII Generalna skupština organizacije, koja je na jednom mjestu okupila mlade iz 51 grada Bosne i Hercegovine. Na toj Skupštini prisustvovao je i lokalni tim Pale i izabrani su novi članovi Upravnog odbora i predsjednik organizacije.

Lokalni tim ASuBiH-a Pale u narednom periodu planira obilježiti Dan srednjoškolaca 17. novembar, a iz ove organizacije ističu da svi koji žele da se pridruže posjete stranicu ovog tima na Facebook-u.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare